Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Rakaman aksi panas anggota polis di raja malaysia

2018-02-10      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)


Anggota polis merupakan mereka yang menjaga keamanan di dalam masyarakat kita. Tanpa anggota polis, masyarakat kita akan jadi huru hara. Kita patut sentiasa hormat dan memberi kerjasama kepada pihak polis untuk menjalankan tugas mereka.

Masyarakat kita ada banyak kes jenayah. Kes jenayah yang berlaku adalah seperti rompak, mencuri, pergaduhan, pecah rumah dan sebagainya. Yang lagi teruk ialah pengedaran dadah oleh sesetengah pihak yang dapat merosakkan kesihatan seseorang dan menyebabkan kerosakan sesebuah keluarga. Pihak polis paling pening kepada ialah kes dadah sebab nak kesan orang yang mengedar dadah bukan sesuatu yang senang.

Dadah banyak memberi keburukan kepada masyarakat. Orang yang menghisap dadah akan jadi tidak dapat kawal diri, yang lagi teruk akan bertindak untuk menyerang orang tanpa kesedaran mereka sendiri. Ada juga pernah dengar kes di mana mereka bunuh ahli keluarga sendiri selepas hisap dadah. Oleh sebab akibat penggunaan dadah adalah sangat serius, pihak polis ada tanggung jawab yang sangat berat dalam mengurus kes seperti ini.

Oleh itu, kalau lihat ada pihak polis nak semak lesen kat luar, sila beri kerja sama kepada mereka. Apa yang pihak polis buat adalah untuk menjaga keamanan dalam masyarakat kita jugak.

Jom sama-sama kita saksikan aksi panas anggota polis di raja malaysia yang sangat hebat nie.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat