Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Rupanya Ini Sebab Dayang Nurfaizah Kalah Di Anugerah Juara Lagu 32

2018-02-13      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita melihat Sebab Dayang Nurfaizah Kalah Di Anugerah Juara Lagu 32, ini adalah sedikit tentang biodata Dayang Nurfaizah binti Awang Dowty.

Dayang Nurfaizah binti Awang Dowty (lahir 20 Julai 1981 di Kuching, Sarawak) adalah penyanyi Malaysia. Album sulungnya sendiri diterbitkan pada Mei 1999 dan ia dirakam dalam genre pop dan R & B. Single utama album, Hakikat Cinta memperkenalkannya kepada industri muzik tempatan.

Tugasnya yang paling besar pada masa itu, untuk menandakan tahun kelima dalam industri muzik Malaysia, adalah untuk menubuhkan syarikat rakamannya sendiri, DN & AD Entertainment Sdn Bhd. Di bawah panji-panjinya, pada 31 Oktober 2004, dia mengeluarkan album studio keempatnya, Dayang Sayang Kamu, yang diterima dengan sambutan hangat daripada masyarakat Malaysia dan negara-negara jiran.

Pada 2006, beliau menyertai One in a Million, sebuah pertandingan nyanyian yang dianjurkan oleh stesen televisyen tempatan Malaysia 8TV. Dia berakhir sebagai salah satu daripada empat finalis dalam pertandingan tetapi telah diundi oleh rakyat Malaysia pada 15 September 2006, kerana pertandingan itu ditentukan oleh sistem pengundian mesej teks 50%.

Dia mula membina kemasyhurannya selepas penyebaran lagu popularnya "Hakikat Cinta" pada tahun 1999.

Dia adalah seorang kontroversi pada One in a Million reality TV talent kerana dia sudah menjadi penyanyi terkenal ketika dia memasuki pertandingan itu. Pada akhirnya, dia telah mengundi selepas membuatnya ke empat terakhir.

Keluarganya tinggal di Kuching, Sarawak, Malaysia pada masa kelahirannya.

Itu adalah sedikit tentang biodata Dayang Nurfaizah binti Awang Dowty. Mari kita lihat Sebab Dayang Nurfaizah Kalah Di Anugerah Juara Lagu 32 dalam video di bawah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat