Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Iqram Dinzly Sebenarnya Penyelamat Kehambaran Anugerah Juara Lagu 32

2018-02-13      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Penyelamat adalah seseorang yang menyelamatkan sesuatu dari bahaya. Mereka dilatih dalam penyelamatan teknikal, menyelamat gunung, penyelamatan pelepasan, atau / dan memajukan kebakaran teknikal. Istilah ini biasanya digunakan dengan orang yang melakukan penyelamatan dan dalam beberapa kerjaya menggunakan "Penyelamat" sebagai tajuk pekerjaan.

Tugas utama penyelamat adalah untuk menyelamatkan nyawa dalam lingkungan yang berbahaya.

Penyelamat di Jabatan Bomba sangat berbeza dari budaya barat dan timur. Jabatan Amerika Utara mempunyai campuran penyelamat dalam pejuang api biasa. Mereka berkongsi peralatan yang sama dan menunjuk sebagai pemimpin semasa misi menyelamat. Penyelamat mempunyai latihan kelas dan lapangan dengan ahli penyelamat kanan. Hanya masa apabila kumpulan penyelamat berada dalam pasukan; adalah semasa penyelamatan air, penyelamatan udara, penyelamatan gunung, atau bencana besar. Jabatan-jabatan Asia membentuk unit penyelamat khas. Penyelamat ini mempunyai peralatan, peralatan, atau stesen kebakaran mereka sendiri. Mereka akan berkhidmat sebagai ahli bomba sebelum mereka menjalani latihan untuk menjadi penyelamat. Latihan seperti latihan merekrut dan pelatih mungkin diminta untuk berhenti jika prestasi mereka tidak memenuhi piawaian tertentu. Selepas lulus latihan, mereka dihantar ke Unit Penyelamat dan diberi latihan tambahan dalam unit itu.

Penyelamat dalam tentera adalah seorang askar atau pelaut yang mempunyai latihan tambahan dalam menyelamat penyelamat, penyelamat gunung, atau dalam pembebasan. Umumnya penyelamat ini diketahui dari Pengawal Pantai, di mana mereka dilihat menyelamatkan orang semasa pertemuan berbahaya. Tugas penyelamat tentera biasa adalah untuk menyelamatkan anggota tentera yang lain semasa pertempuran atau operasi normal.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat