Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Iqram Dinzly Sebenarnya Penyelamat Kehambaran Anugerah Juara Lagu 32

2018-02-13      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Penyelamat adalah seseorang yang menyelamatkan sesuatu dari bahaya. Mereka dilatih dalam penyelamatan teknikal, menyelamat gunung, penyelamatan pelepasan, atau / dan memajukan kebakaran teknikal. Istilah ini biasanya digunakan dengan orang yang melakukan penyelamatan dan dalam beberapa kerjaya menggunakan "Penyelamat" sebagai tajuk pekerjaan.

Tugas utama penyelamat adalah untuk menyelamatkan nyawa dalam lingkungan yang berbahaya.

Penyelamat di Jabatan Bomba sangat berbeza dari budaya barat dan timur. Jabatan Amerika Utara mempunyai campuran penyelamat dalam pejuang api biasa. Mereka berkongsi peralatan yang sama dan menunjuk sebagai pemimpin semasa misi menyelamat. Penyelamat mempunyai latihan kelas dan lapangan dengan ahli penyelamat kanan. Hanya masa apabila kumpulan penyelamat berada dalam pasukan; adalah semasa penyelamatan air, penyelamatan udara, penyelamatan gunung, atau bencana besar. Jabatan-jabatan Asia membentuk unit penyelamat khas. Penyelamat ini mempunyai peralatan, peralatan, atau stesen kebakaran mereka sendiri. Mereka akan berkhidmat sebagai ahli bomba sebelum mereka menjalani latihan untuk menjadi penyelamat. Latihan seperti latihan merekrut dan pelatih mungkin diminta untuk berhenti jika prestasi mereka tidak memenuhi piawaian tertentu. Selepas lulus latihan, mereka dihantar ke Unit Penyelamat dan diberi latihan tambahan dalam unit itu.

Penyelamat dalam tentera adalah seorang askar atau pelaut yang mempunyai latihan tambahan dalam menyelamat penyelamat, penyelamat gunung, atau dalam pembebasan. Umumnya penyelamat ini diketahui dari Pengawal Pantai, di mana mereka dilihat menyelamatkan orang semasa pertemuan berbahaya. Tugas penyelamat tentera biasa adalah untuk menyelamatkan anggota tentera yang lain semasa pertempuran atau operasi normal.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia