Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Di malam pernikahan mertua masuk bilik tidur, aku pura pura tidur tak disangka yang dilakuk annya

2018-02-28      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Bilik tidur adalah bilik rumah, rumah, hotel, asrama, atau pangsapuri di mana orang tidur. Bilik tidur barat yang biasa mengandungi perabot bilik tidur satu atau dua katil (dari katil bayi, katil kembar kecil biasanya untuk kanak-kanak kecil atau anak kecil, katil kembar untuk satu orang, saiz dua atau penuh sehingga dua orang / pasangan, katil ratu untuk pasangan, kepada raja California (saiz air) atau katil saiz raja Timur untuk pasangan), almari pakaian, meja makan, dan meja rias. Kecuali banglo, rumah gaya ladang, atau motel satu tingkat, bilik tidur biasanya berada di salah satu tingkat kediaman yang berada di atas paras tanah.

Di rumah-rumah Victoria yang lebih besar, ia adalah biasa untuk dapat diakses dari bilik tidur seorang boudoir untuk wanita rumah dan bilik persalinan untuk lelaki itu. Bilik tidur loteng wujud di sesetengah rumah; kerana mereka hanya dipisahkan dari udara luar oleh bumbung mereka biasanya sejuk pada musim sejuk dan mungkin terlalu panas pada musim panas. Lereng kasau yang menyokong bumbung bernada juga membuat mereka tidak selesa. Di rumah-rumah di mana para hamba tinggal di dalamnya, mereka sering menggunakan bilik tidur loteng.

Pada abad ke-14 kelas bawah tidur di atas tilam yang disumbat dengan jerami. Semasa tilam abad ke-16 yang disumbat dengan bulu mula mendapat populariti, dengan mereka yang mampu membelinya. Orang biasa berbuat baik jika dia boleh membeli tilam selepas tujuh tahun perkahwinan. Pada kapas abad ke-18 dan bulu menjadi lebih umum. Tilam spring coil pertama tidak dicipta sehingga 1871. Tilam yang paling biasa dan paling banyak dibeli ialah tilam innerspring, walaupun pelbagai bahan alternatif boleh didapati termasuk buih, lateks, bulu, dan juga sutera.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Bagai bumi dan langit! Inilah perbezaan pasukan Malaysia dan Indonesia di Piala AFF Suzuki Cup
 
 
  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Gelagat remaja sekarang memang cam ni ke? Tak malu pon!!
 
 
  Gerimis iringi per semadian 5 sahabat
 
 
  Makhluk purba ratusan tahun muncul di gua thailand.
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Pengemis terkaya di dunia.