Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Tahniah 'Sherry Ibrahim Dalam Diam' ..Moga Bahagia !

Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Syarizad Binti Ibrahim (lahir 3 April 1983), lebih dikenali dengan nama panggungnya, Sherry Ibrahim, adalah seorang pelakon, model dan tuan rumah TV Malaysia. Beliau dilahirkan di Petaling Jaya, Selangor. Pada tahun 2013, dia memainkan watak utama Iffa dalam novel Teduhan Kasih Malaysia, bersama dengan Adi Putra, Nabila Huda dan Shah Iskandar.

Sherry dilahirkan dan dibesarkan di Petaling Jaya untuk Ibrahim Yaacob dan Norliza Maamun. Dia mempunyai dua adik perempuan. Sebagai pelajar, Sherry menghadiri Sekolah St. Mary's Girls, Kuala Lumpur. Pada tahun 2001, beliau bekerja sebagai pramugari penerbangan untuk Malaysia Airlines. Dia berhenti terbang ketika kontraknya berakhir pada tahun 2006. Dia memulakan debutnya dalam siri TV di TV3, Dunia Baru, di bawah pengarah M. Hitler Zami, diikuti dengan pelbagai penampilan dalam bertindak, hosting dan iklan. Pada tahun 2010, dia berhenti kerjayanya dan mengambil kedudukan sebagai pramugari penerbangan untuk Qatar Airways.

Selepas berehat dalam kerjaya seninya sejak 2010, dia membuat kemunculan semula pada 2012 apabila kontraknya dengan Qatar Airways berakhir. Dia ditawarkan peranan kecil dalam siri drama Setia Hujung Nyawa dari episod ke-16 seterusnya di TV3 Malaysia. Sherry kemudiannya ditawarkan salah satu peranan utama bersama Adi Putra, Nabila Huda dan Shah Iskandar dalam drama Teduhan Kasih. Beliau kini diuruskan oleh Afeeq Laugh Out Loud Entertainment Sdn. Bhd.

Sherry mempunyai hubungan dengan pelakon dan model Malaysia, Ashraf Muslim, sehingga awal 2009. Pada Oktober 2014, dilaporkan bahawa dia mempunyai hubungan dengan pelakon dan model Malaysia berusia 24 tahun, Fattah Amin. Pasangan itu bertemu Jun lalu semasa siri drama Cinta Ibadah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:

loading...

Trending

  Budak 12 Tahun Cuba Merogol Gadis Dalam Tandas Stesen Minyak !
 
 
  Siti Nurhaliza kongsi video #BABYCTDK raih setengah juta tontonan
 
 
  Bekas Menantu Chef Wan Mengaku Murtad!!
 
 
  Saya tak tahan dia kacak sangat katanya..
 
 
  Memalukan! Bekas suami Serina ber khalwat sewaktu anak-anak di rumah, Chef Wan mula buka mulut!
 
 
  Macam Mana Dia Boleh Duduk Atas Tu? Seram Pulak Tengok
 
 
  'lantak dia laa... sapa suruh bagi (dara) kat aku....-se mua lelaki wajib tengok ini
 
 
  Viral terlantar dihospital - Bob Lokman dedah kisah disebalik lagu, taman Rashidah Utama kumpulan Wing, rupanya pinangan ditolak kerana..
 
 
  Si Comel Junior Siti Nurhaliza viral tanpa rela...
 
 
  Penonton Terkejut dengar Aliff Syukri beritahu result SPM dulu