Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Tahniah 'Sherry Ibrahim Dalam Diam' ..Moga Bahagia !

2018-03-03      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Syarizad Binti Ibrahim (lahir 3 April 1983), lebih dikenali dengan nama panggungnya, Sherry Ibrahim, adalah seorang pelakon, model dan tuan rumah TV Malaysia. Beliau dilahirkan di Petaling Jaya, Selangor. Pada tahun 2013, dia memainkan watak utama Iffa dalam novel Teduhan Kasih Malaysia, bersama dengan Adi Putra, Nabila Huda dan Shah Iskandar.

Sherry dilahirkan dan dibesarkan di Petaling Jaya untuk Ibrahim Yaacob dan Norliza Maamun. Dia mempunyai dua adik perempuan. Sebagai pelajar, Sherry menghadiri Sekolah St. Mary's Girls, Kuala Lumpur. Pada tahun 2001, beliau bekerja sebagai pramugari penerbangan untuk Malaysia Airlines. Dia berhenti terbang ketika kontraknya berakhir pada tahun 2006. Dia memulakan debutnya dalam siri TV di TV3, Dunia Baru, di bawah pengarah M. Hitler Zami, diikuti dengan pelbagai penampilan dalam bertindak, hosting dan iklan. Pada tahun 2010, dia berhenti kerjayanya dan mengambil kedudukan sebagai pramugari penerbangan untuk Qatar Airways.

Selepas berehat dalam kerjaya seninya sejak 2010, dia membuat kemunculan semula pada 2012 apabila kontraknya dengan Qatar Airways berakhir. Dia ditawarkan peranan kecil dalam siri drama Setia Hujung Nyawa dari episod ke-16 seterusnya di TV3 Malaysia. Sherry kemudiannya ditawarkan salah satu peranan utama bersama Adi Putra, Nabila Huda dan Shah Iskandar dalam drama Teduhan Kasih. Beliau kini diuruskan oleh Afeeq Laugh Out Loud Entertainment Sdn. Bhd.

Sherry mempunyai hubungan dengan pelakon dan model Malaysia, Ashraf Muslim, sehingga awal 2009. Pada Oktober 2014, dilaporkan bahawa dia mempunyai hubungan dengan pelakon dan model Malaysia berusia 24 tahun, Fattah Amin. Pasangan itu bertemu Jun lalu semasa siri drama Cinta Ibadah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Tak Mahu B ersubahat, Akhirnya Boy Iman Dedah Perangai Sebenar Datuk Seri Vida
 
 
  Najib Suspek Utama ! - Tangkapan Akan Di Buat Tak Lama Lagi
 
 
  6 ikan yang merba haya, sebaiknya anda tidak makan..
 
 
  Doktor Dedah - Ubat Hormon ' Kuat ' Rosmah Berharga RM1 Juta!
 
 
  Buka mata anda ! Inilah 5 p enampakan paling aneh yang di rakamkan di planet mars oleh Nasa.
 
 
  Berubah menjadi racun ! 10 makanan paling pantang di hangat kan dua kali.
 
 
  Pemandu Penggali Terkejut oleh Sesuatu Di pindahkan apabila Menggali, Ini Adalah Sebab!
 
 
  Jangan sering mandi meng gunakan air ini kerana boleh meny ebabkan penyakit yang mematikan !
 
 
  Pegawai Timbalan Menteri KD N.....Kant oiii...!!
 
 
  Petani ini secara tidak sengaja menemui Pintu Mist erius, Ketika Mem asukkannya sangat men gagumkan !!