Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Sebak dengar Khalis adik Achik Spin kerja security guard nyanyi lagu arwah abangnya!

2018-03-08      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita mendengar Khalis adik Achik Spin yang bekerja sebagai seorang security guard menyanyi lagu arwah abangnya, mari kita lihat dahulu definisi security guard.

Pegawai keselamatan secara umumnya berpakaian seragam untuk mewakili pihak berkuasa yang sah untuk melindungi harta persendirian. Pengawal keselamatan pada umumnya ditadbir oleh peraturan perundang-undangan, yang menetapkan persyaratan untuk kelayakan (mis., Cek rekam kriminal) dan otoritas yang ditunjuk oleh pengawal keamanan di suatu bidang kuasa tertentu. Pihak berkuasa yang dibenarkan kepada pengawal keselamatan berbeza-beza mengikut negara dan bidang kuasa sub-nasional. Pegawai keselamatan disewa oleh pelbagai organisasi, termasuk perniagaan, jabatan dan agensi kerajaan dan organisasi bukan untung (contohnya, gereja dan organisasi amal).

Sehingga tahun 1980-an, istilah penjaga lebih sering digunakan untuk fungsi ini, penggunaan sejak sekurang-kurangnya Abad Pertengahan di Eropah yang tidak ada sebarang bentuk penguatkuasaan undang-undang (selain daripada perkara itu). Istilah ini dibawa ke Amerika Utara di mana ia boleh ditukar dengan pengawas malam [cth. pengawal keselamatan] sehingga kedua-dua istilah digantikan dengan tajuk berasaskan keselamatan moden. Pegawai keselamatan kadang-kadang dianggap sebagai memenuhi fungsi kepolisian swasta.

Banyak firma keselamatan dan jabatan keselamatan proprietari mengamalkan metodologi "mengesan, menghalang, mematuhi dan melaporkan".

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mendengar Khalis adik Achik Spin yang bekerja sebagai seorang security guard menyanyi lagu arwah abangnya.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Bagai bumi dan langit! Inilah perbezaan pasukan Malaysia dan Indonesia di Piala AFF Suzuki Cup
 
 
  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Gelagat remaja sekarang memang cam ni ke? Tak malu pon!!
 
 
  Gerimis iringi per semadian 5 sahabat
 
 
  Makhluk purba ratusan tahun muncul di gua thailand.
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Pengemis terkaya di dunia.