Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Viral! Buat terapi ke bu. at pe tu bang, lain maca .m je.

2018-03-09      penmarker.com      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Viral! Buat terapi ke bu. at pe tu bang, lain maca .m je.

Perubatan tradisional china, pelbagai cara. Ini adalah salah satu darinye. Dengan cara urutan. Ia bertujuan untuk merehatkan minda dan menghilangkan stress.

Kalau di alam melayu, urutan tradisional sudah sinonim dengan masyarakat. Samaada urutan ba tin ataupun urutan bisa. Juga ade pakar dalam urutan menyambung yang patah. Semua tu adalah diwarisi turun temurun oleh ahli keluarga.

Kebiasaannya seseorang itu haruslah belajar dahulu teknik teknik urutan, mesti tahu point point di tubuh badan supaya mudah untuk tahu punca kesakitan itu.

Kebiasaannya urutan ini adalah untuk melancarkan peredaran darah dan membuang angin di dalam badan.

Orang yang tak tahu mengurut, di nasihatkan jangan pandai pandai jadi tukang urut, kemungkinan besar boleh mendatangkan kecederaan dalaman ataupun urat saraf menjadi tak betul.

Di kebanyakan negara, urutan berbeza mengikut tradisi masyarakat.

Di Indonesia umpamanya, masyarakat sudah biasa dengan perubatan ini, mereka lebih suke berubat tradisional berbanding conversional atau moden. Jarang sekali mereka pergi ke hospital untk berubat. Kerana mereka lebih percaya dengan perubatan tradisional.

Berbeza pula orang orang bandar, mereka lebih percaya dengan perubatan moden yang di asaskan barat.

Apa apa pun terpulang kepada anda untuk memilih perubatan jenis ape yang sesuai untuk anda. Silalah menonton video ini, mudah mudahan bermanfaat untk anda.

Terima kasih.

By KF RianaZ Media Production @2018

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Bagai bumi dan langit! Inilah perbezaan pasukan Malaysia dan Indonesia di Piala AFF Suzuki Cup
 
 
  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Gelagat remaja sekarang memang cam ni ke? Tak malu pon!!
 
 
  Gerimis iringi per semadian 5 sahabat
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Makhluk purba ratusan tahun muncul di gua thailand.
 
 
  Pengemis terkaya di dunia.