Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Tak Sangka .. ' Patutlah Tak Keluar Dah Kaca Tv ' Semoga Tenang ..

Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita melihat apa yang terjadi kepada artis ini, mari kita lihat dahulu definisi TV.

Televisyen (TV) adalah medium telekomunikasi yang digunakan untuk menghantar gambar bergerak dalam monokrom (hitam dan putih), atau dalam warna, dan dalam dua atau tiga dimensi dan bunyi. Istilah ini boleh merujuk kepada set televisyen, program televisyen ("rancangan TV"), atau media transmisi medium. Televisyen adalah media massa untuk hiburan, sukan, pendidikan, berita, drama mahkamah, pengaturcaraan vintaj, politik, gosip dan pengiklanan.

Televisyen menjadi tersedia dalam bentuk eksperimen kasar di akhir 1920-an, tetapi masih beberapa tahun sebelum teknologi baru akan dipasarkan kepada pengguna. Selepas Perang Dunia II, bentuk penyiaran TV hitam-putih yang lebih baik menjadi popular di Amerika Syarikat dan Britain, dan set televisyen menjadi perkara biasa di rumah, perniagaan dan institusi. Pada tahun 1950-an, televisyen menjadi medium utama untuk mempengaruhi pendapat umum. Pada pertengahan tahun 1960-an, penyiaran warna diperkenalkan di Amerika Syarikat dan kebanyakan negara maju lain. Ketersediaan pelbagai jenis media penyimpanan arkib seperti Betamax, pita VHS, cakera tempatan, DVD, pemacu kilat, cakera Blu-ray definisi tinggi dan perakam video digital awan membolehkan penonton menonton bahan yang telah dirakam-seperti filem - di rumah pada jadual waktu mereka sendiri. Atas sebab-sebab tertentu, terutamanya kemudahan pengambilan jauh, penyimpanan pengaturcaraan televisyen dan video kini berlaku di awan. Pada penghujung dekad pertama tahun 2000an, transmisi televisyen digital sangat meningkat dalam populariti.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui apa yang terjadi kepada artis ini.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:

loading...

Trending

  Budak 12 Tahun Cuba Merogol Gadis Dalam Tandas Stesen Minyak !
 
 
  Siti Nurhaliza kongsi video #BABYCTDK raih setengah juta tontonan
 
 
  Bekas Menantu Chef Wan Mengaku Murtad!!
 
 
  Saya tak tahan dia kacak sangat katanya..
 
 
  Macam Mana Dia Boleh Duduk Atas Tu? Seram Pulak Tengok
 
 
  'lantak dia laa... sapa suruh bagi (dara) kat aku....-se mua lelaki wajib tengok ini
 
 
  Viral terlantar dihospital - Bob Lokman dedah kisah disebalik lagu, taman Rashidah Utama kumpulan Wing, rupanya pinangan ditolak kerana..
 
 
  Si Comel Junior Siti Nurhaliza viral tanpa rela...
 
 
  Penonton Terkejut dengar Aliff Syukri beritahu result SPM dulu
 
 
  Bengang Dengan Bekas Menantu, Chef Wan Dedah Wajah 'Betina Sampah'