Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Pendedahan Berani Tun Mahathir Mengenai MH370 Yang Sangat Menge jutkan..

Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Beliau berpendapat adalah sesuatu yang amat pelik pada zaman ini apabila sebuah pesawat yang beratnya 230 tan boleh hilang sehingga tidak boleh dijumpai. Teknologi zaman ini sangat maju dan tidak mungkin kapal terbang yang besar boleh hilang begitu saja. Netizen: "Tun, i hope you will look for truth´╗┐" Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai kapal terbang: Sebuah kapal terbang (pesawat tidak rasmi) adalah sebuah pesawat sayap berkuasa yang didorong ke hadapan dengan teras dari enjin jet, enjin atau enjin roket. Pesawat terbang datang dalam pelbagai saiz, bentuk, dan konfigurasi sayap. Enjin satah direka untuk bergerak ke depan pada kelajuan tinggi. Itu membuat aliran udara cepat ke atas sayap, yang membuang udara turun ke arah tanah, menghasilkan daya menaik yang disebut daya angkat yang mengatasi berat pesawat dan memegangnya ke atas langit. Jadi enjin bertanggung jawab menggerakkan kapal terbang ke hadapan, sementara sayap mengangkat kapal terbang ke atas langit.

Kapal terbang yang telah berjaya terbang di atas langit sebenarnya dikawal dan lokasinya dapat dilihat oleh satelite, kedudukannya dari tempat dia mula terbang sampai ke destinasi dapat dikesan. Oleh itu, kapal terbang tidak mungkin dapat hilang dari dunia mata. Akan tetapi, ada sebuah kapal terbang dari Malaysia telah hilang begitu saja, dan sampai hari ini masih tidak ada berita tentang kapal terbang tersebut.

Jom sama-sama kita tonton video di bawah. Pendedahan Berani Tun Mahathir Mengenai MH370 Yang Sangat Mengejutkan.. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Janji belum tunai, skrg minta derma drp rakyat. Kenapa?
 
 
  Terbongkar !! Rupa-ru panya Inilah 16 Makna Rahsia dari logo syarikat terkenal yang banyak orang tidak tahu
 
 
  Laung Alla huakbar sebelum dirempuh treler
 
 
  Tak Keluar Dewan. Ini Jawapan PADU KJ!
 
 
  MP Umno, PAS keluar dewan kecuali KJ dan...
 
 
  10 barang yang mungkin anda tidak akan beli lagi setelah me ngetahui cara pembu atannya
 
 
  Tabung Najib tak sama Tabung Harapan
 
 
  Kenyataan UEC Diputa rbelit, Menteri Pe ndidikan Jelaskan Hal Sebenar!
 
 
  Najib Bidas Kerajaan PH Salahkan Beliau Bila Gagal Tunai Janji!
 
 
  Anwar Tanding Presiden. Ini Reaksi PKR Perlis! Dah Agak Dah
 
 


Lain-lain

loading...