Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

“Kehilanga n MH370 adalah perbuatan manusia,” - selepas 1MDB, misteri MH370 Pula Terbongkar

Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sekarang sampai pula kes kehilangan MH370 yang hilang. “Kehilangan MH370 Adalah Perbuatan Manusia,” - Selepas 1MDB, Misteri MH370 Pula Terbongkar. Netizen: "Siasat Hal ni please Tun Mahathir.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Kapal terbang dari syarikat MAS dari negara Malaysia dengan nombor MH370 telah lama hilang sejak beberapa tahun dulu. Saat kapal terbang ini hilang, banyak pihak telah berusaha untuk mencari kapal terbang yang hilang tu dan bukan saja dari negara sendiri, pihak dari negara lain juga turut menyertai untuk mencari kapal terbang yang hilang nie. Akan tetapi, sudah banyak tahun sudah cari tapi sampai hari ini masih tidak jumpa apa-apa. Banyak orang risau dan tidak tahu di mana kapal terbang MH370 tu pergi, lebih-lebih lagi ahli keluarga mangsa yang berada di dalam kapal terbang tersebut.

Amalan standard untuk memantau ruang udara adalah dengan menggunakan dua sistem radar: primer dan sekunder. Radar utama mengesan dan mengukur anggaran kedudukan pesawat menggunakan isyarat radio yang dipantulkan. Radar sekunder bergantung pada sasaran yang dilengkapi dengan transponder yang meminta identiti dan ketinggian pesawat. Semua syarikat penerbangan komersil mempunyai transponder, yang secara automatik menghantar penghantaran dengan kod empat angka unik apabila menerima isyarat radio yang dihantar oleh radar. Walaupun ada teknologi ini, tapi masalahnya masih tidak dapat buat apa-apa.

Apa-apa pun, mari sama-sama kita tonton video di bawah. “Kehilangan MH370 Adalah Perbuatan Manusia,” - Selepas 1MDB, Misteri MH370 Pula Terbongkar

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Janji belum tunai, skrg minta derma drp rakyat. Kenapa?
 
 
  Terbongkar !! Rupa-ru panya Inilah 16 Makna Rahsia dari logo syarikat terkenal yang banyak orang tidak tahu
 
 
  Laung Alla huakbar sebelum dirempuh treler
 
 
  Tak Keluar Dewan. Ini Jawapan PADU KJ!
 
 
  MP Umno, PAS keluar dewan kecuali KJ dan...
 
 
  10 barang yang mungkin anda tidak akan beli lagi setelah me ngetahui cara pembu atannya
 
 
  Tabung Najib tak sama Tabung Harapan
 
 
  Kenyataan UEC Diputa rbelit, Menteri Pe ndidikan Jelaskan Hal Sebenar!
 
 
  Najib Bidas Kerajaan PH Salahkan Beliau Bila Gagal Tunai Janji!
 
 
  Anwar Tanding Presiden. Ini Reaksi PKR Perlis! Dah Agak Dah
 
 


Lain-lain

loading...