Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Nurul Izzah bakal berkahwin dengan YDP Agong ?

2018-05-31      koleksi viral      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Pada zaman sekaran teknologi maklumat atau it mempunyai peranan besar dalam kehidupan penggunanya setiap hari.dengan adanya teknologi maka terciptalah media sosial..media sosial seperti twiter,facebook wechat dan sebagainya adalah salah satu tempat dikalangan manusia menyebarkan sebarang berita sama ada didalam atau luar negara.

Penyebaran berita melalui media sosial ini memberi kesan yang sangat besar.ini keran setiap hari berjuta orang menggunakan laman sosial..namun begitu adakah berita yang disebarkan itu sahih atau terbukti kebenarannya.seperti yang ramai sedia maklum berita perkahwinan Nurul Izzah anwar yang bakal berkahwin dengan Yang Dipertuan Agong Sultan Muhammad ke 4 digembar gemburkan di media sosial sejak semalam telah tular.namun bagaimana kesahihan berita tersebut.

Video dibawah menjelaskan desas desus khabar angin berikut yang ternyata hanyalah palsu.adalah tidak wajar bagi pengguna media sosial untuk meyebarkan lagi berita tersebut.ini kerana berita tersebut mempunyai kaitan dengan institusi raja dinegara kita.dan kita sebagai rakyat yang hidup dibawah raja yang berdaulat tidak seharusnya menyebarkan perkara perkara yang tidak benar tentang institusi beraja..

Untuk tidak membuang masa skrol kebawah untuk terus menonton video untuk mendapatkan kesahihan cerita tersebut.jangan lupa like share video untuk perkongsian kepada mereka yang tidak tahu serta like n share serta follow halaman facebook dibawah untuk mendapat lebih info serta berita menarik dalam dan luar negara

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Lim Guan Eng Bongkar harta Najib dan Jho Low hasil 1MDB di Amerika Syarikat
 
 
  Terdiam UMNO! Pedas Guan Eng hentam 'Ini bukan maruah individu ini Maruah Negara!'
 
 
  Kejadian memalukan saat bermain tik tok
 
 
  Sudah tukar watak, dulu tak ada macam ni - Kelakar bila speaker Nga Kor Ming perli Shahidan Kassim
 
 
  Ceraikan suami yang lumpuh, 3 tahu kemudian wanita ini menyesal lihat suaminya jadi begini
 
 
  Beli bantal di pasar Malam, tak sangka isi di dalamny a.. Menger ikan!!
 
 
  KJ Letak Jawatan Wataniah, Puncanya Buat Ramai Terkejut!
 
 
  Saya berani kerana benar. Jho Low saya akan bawa balik Malaysia - Najib
 
 
  Menakutkan !! Kampung siang hari kamera rakamkan kejadian yang amat menakutkan .. Tengok berulang-u lang 5 kali baru mula rasa takut
 
 
  Video kejadian aneh tapi nyata