Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Anwar Ibrahim: DS Najib saya maafkan, Tapi saya tak boleh maafkan bagi pihak rakyat

2018-06-04      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Anwar Ibrahim: DS Najib Saya Maafkan, Tapi Saya Tak Boleh Maafkan Bagi Pihak Rakyat. Netizen: "mereka curi secara sedar, dimana sumpahtaat setia, mereka tak boleh dimaafkan, pengkhianat bangsa dan negara, sampaikan orang miskin pun kena cukai, zalim betul´╗┐." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Dalam kehidupan seharian kita, ada juga benda-benda atau orang yang sudah untuk dimaafkan dan ini bergantung kepada apa yang telah mereka buat terhadap kita. Pakar mengajar kita untuk memaafkan dengan cepat dan sepenuhnya. Mengikut kebaikan, kita harus cuba memaafkan demi kesihatan dan kebahagiaan kita sendiri. Mereka enggan memaafkan, mereka berkata, seperti meminum racun dan mengharapkan orang lain mati. Pernahkah anda mendengar bahawa sebelum ini? Saya ada. Banyak kali. Kedengarannya baik. Satu-satunya masalah ialah ia menyalahkan mangsa. Pengampunan adalah emosi, dan kita tidak dapat memilih emosi kita.

Apabila seseorang menyakitkan hati anda, permintaan maaf yang baik pergi jauh ke arah membantu anda memaafkan mereka. Jika mereka tidak menawarkannya, atau jika ia tidak kelihatan ikhlas, bahan utama hilang. Orang yang cedera secara kerap memerlukan belas kasihan dan pemahaman, bukan pendidikan tentang manfaat pengampunan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Anwar Ibrahim: DS Najib Saya Maafkan, Tapi Saya Tak Boleh Maafkan Bagi Pihak Rakyat! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Lim Guan Eng Bongkar harta Najib dan Jho Low hasil 1MDB di Amerika Syarikat
 
 
  Terdiam UMNO! Pedas Guan Eng hentam 'Ini bukan maruah individu ini Maruah Negara!'
 
 
  Kejadian memalukan saat bermain tik tok
 
 
  Sudah tukar watak, dulu tak ada macam ni - Kelakar bila speaker Nga Kor Ming perli Shahidan Kassim
 
 
  Ceraikan suami yang lumpuh, 3 tahu kemudian wanita ini menyesal lihat suaminya jadi begini
 
 
  Beli bantal di pasar Malam, tak sangka isi di dalamny a.. Menger ikan!!
 
 
  KJ Letak Jawatan Wataniah, Puncanya Buat Ramai Terkejut!
 
 
  Saya berani kerana benar. Jho Low saya akan bawa balik Malaysia - Najib
 
 
  Menakutkan !! Kampung siang hari kamera rakamkan kejadian yang amat menakutkan .. Tengok berulang-u lang 5 kali baru mula rasa takut
 
 
  Video kejadian aneh tapi nyata