Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Anwar Ibrahim: DS Najib saya maafkan, Tapi saya tak boleh maafkan bagi pihak rakyat

2018-06-04      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Anwar Ibrahim: DS Najib Saya Maafkan, Tapi Saya Tak Boleh Maafkan Bagi Pihak Rakyat. Netizen: "mereka curi secara sedar, dimana sumpahtaat setia, mereka tak boleh dimaafkan, pengkhianat bangsa dan negara, sampaikan orang miskin pun kena cukai, zalim betul." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Dalam kehidupan seharian kita, ada juga benda-benda atau orang yang sudah untuk dimaafkan dan ini bergantung kepada apa yang telah mereka buat terhadap kita. Pakar mengajar kita untuk memaafkan dengan cepat dan sepenuhnya. Mengikut kebaikan, kita harus cuba memaafkan demi kesihatan dan kebahagiaan kita sendiri. Mereka enggan memaafkan, mereka berkata, seperti meminum racun dan mengharapkan orang lain mati. Pernahkah anda mendengar bahawa sebelum ini? Saya ada. Banyak kali. Kedengarannya baik. Satu-satunya masalah ialah ia menyalahkan mangsa. Pengampunan adalah emosi, dan kita tidak dapat memilih emosi kita.

Apabila seseorang menyakitkan hati anda, permintaan maaf yang baik pergi jauh ke arah membantu anda memaafkan mereka. Jika mereka tidak menawarkannya, atau jika ia tidak kelihatan ikhlas, bahan utama hilang. Orang yang cedera secara kerap memerlukan belas kasihan dan pemahaman, bukan pendidikan tentang manfaat pengampunan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Anwar Ibrahim: DS Najib Saya Maafkan, Tapi Saya Tak Boleh Maafkan Bagi Pihak Rakyat! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah