Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Punca kenapa bateri kereta cepat kong.. Ini rupanya punca dia yang banyak kedai tak mau kongsikan!!

Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Punca kenapa bateri kereta cepat kong.. Ini rupanya punca dia yang banyak kedai tak mau kongsikan!! Antara punca2 kenapa bateri kereta anda cepat kong walaupun baru ditukar..Anda semua patut ambil tahu apa punca2nya dan cara atasi masalah sebegini...Elakkan dari kita menanggung kerugian yang besar tukar itu ini tapi masalah masih tidak dapat diselesaikan.. Netizen: "brader ni buat keje ikhlas btl.. bukan nak duit semata2.. semoga murah rezeki´╗┐." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bateri kereta ini menyediakan kuasa elektrik yang diperlukan untuk menyalakan semua komponen elektrik di dalam kenderaan anda. Bercakap tentang tanggungjawab yang cukup besar. Tanpa kuasa bateri, kereta anda, seperti yang anda mungkin perasan, tidak akan bermula. Reaksi kimia meletakkan kereta anda dalam tindakan: Bateri anda menukarkan tenaga kimia ke dalam tenaga elektrik yang diperlukan untuk menggerakkan kereta anda, memberikan voltan kepada starter. Pastikan arus elektrik stabil: Bukan sahaja bateri anda memberikan tenaga yang diperlukan untuk memulakan kereta anda, ia juga menstabilkan voltan (itulah istilah untuk bekalan tenaga) untuk memastikan enjin anda berjalan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Punca kenapa bateri kereta cepat kong.. Ini rupanya punca dia yang banyak kedai tak mau kongsikan!! Saksikan!

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...