Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Akhirnya SPRM dedahkan perkara sebenar!!

2018-06-13      Koleksi Cerita Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kenapa Dato Seri Najib Tun Razak Sanggup Menipu Rakyat? Akhirnya SPRM Dedah Perkara Sebenar!! Anda boleh scroll terus ke video yang ada di bawah untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Seperti yang kita sedia maklum, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dahulunya dikenali sebagai Badan Pencegah Rasuah, atau singkatannya BPR mula beroperasi pada 1 Oktober 1967 sebagai sebuah jabatan penuh. Akhirnya pada 1 Januari 2009, ia digubal dan di olah semula untuk menjadi SPRM. Selain itu, Mantan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Abu Kassim turut mengharumkan nama SPRM apabila beliau dipilih menjadi Timbalan Presiden Persatuan Agensi Pencegahan Rasuah Antarabangsa (IAACA) pada November 2013.

Tan Sri Dzulkifli Ahmad meletakkan jawatan sebagai Ketua Pesuruhjaya atas sebab-sebab tertentu. Mohd Shukri Abdull dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya baru pada 17 Mei 2018. Bermula pada 1 Januari 2009, SPRM beroperasi sebagai sebuah badan yang mengambil alih sepenuhnya tugas BPR. Badan itu bertindak mengikut Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah 2009 yang digubal bagi menggantikan Akta Pencegah Rasuah 1997 dan diketuai oleh seorang Ketua Pesuruhjaya.

Jika sebelum ini, Bekas Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Tun Razak sering mengatakan bahawa Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai bukti kukuh untuk mendakwanya menyeleweng dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Beliau juga mendakwa SPRM tidak pernah mengambil keterangannya dan tidak pernah membuat kertas pertuduhan terhadapnya namun pihak SPRM menegaskan yang mereka pernah mengambil keterangan Dato Seri Najib Tun Razak.

Video ini hanya lah suatu informasi yang ingin saya kongsikan kepada anda semua, saya memohon maaf sekiranya anda tersinggung.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Lim Guan Eng Bongkar harta Najib dan Jho Low hasil 1MDB di Amerika Syarikat
 
 
  Terdiam UMNO! Pedas Guan Eng hentam 'Ini bukan maruah individu ini Maruah Negara!'
 
 
  Kejadian memalukan saat bermain tik tok
 
 
  Sudah tukar watak, dulu tak ada macam ni - Kelakar bila speaker Nga Kor Ming perli Shahidan Kassim
 
 
  Ceraikan suami yang lumpuh, 3 tahu kemudian wanita ini menyesal lihat suaminya jadi begini
 
 
  Beli bantal di pasar Malam, tak sangka isi di dalamny a.. Menger ikan!!
 
 
  KJ Letak Jawatan Wataniah, Puncanya Buat Ramai Terkejut!
 
 
  Saya berani kerana benar. Jho Low saya akan bawa balik Malaysia - Najib
 
 
  Menakutkan !! Kampung siang hari kamera rakamkan kejadian yang amat menakutkan .. Tengok berulang-u lang 5 kali baru mula rasa takut
 
 
  Video kejadian aneh tapi nyata