Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Akhirnya SPRM dedahkan perkara sebenar!!

2018-06-13      Koleksi Cerita Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kenapa Dato Seri Najib Tun Razak Sanggup Menipu Rakyat? Akhirnya SPRM Dedah Perkara Sebenar!! Anda boleh scroll terus ke video yang ada di bawah untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Seperti yang kita sedia maklum, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dahulunya dikenali sebagai Badan Pencegah Rasuah, atau singkatannya BPR mula beroperasi pada 1 Oktober 1967 sebagai sebuah jabatan penuh. Akhirnya pada 1 Januari 2009, ia digubal dan di olah semula untuk menjadi SPRM. Selain itu, Mantan Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Abu Kassim turut mengharumkan nama SPRM apabila beliau dipilih menjadi Timbalan Presiden Persatuan Agensi Pencegahan Rasuah Antarabangsa (IAACA) pada November 2013.

Tan Sri Dzulkifli Ahmad meletakkan jawatan sebagai Ketua Pesuruhjaya atas sebab-sebab tertentu. Mohd Shukri Abdull dilantik sebagai Ketua Pesuruhjaya baru pada 17 Mei 2018. Bermula pada 1 Januari 2009, SPRM beroperasi sebagai sebuah badan yang mengambil alih sepenuhnya tugas BPR. Badan itu bertindak mengikut Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah 2009 yang digubal bagi menggantikan Akta Pencegah Rasuah 1997 dan diketuai oleh seorang Ketua Pesuruhjaya.

Jika sebelum ini, Bekas Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Tun Razak sering mengatakan bahawa Pakatan Harapan (PH) tidak mempunyai bukti kukuh untuk mendakwanya menyeleweng dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Beliau juga mendakwa SPRM tidak pernah mengambil keterangannya dan tidak pernah membuat kertas pertuduhan terhadapnya namun pihak SPRM menegaskan yang mereka pernah mengambil keterangan Dato Seri Najib Tun Razak.

Video ini hanya lah suatu informasi yang ingin saya kongsikan kepada anda semua, saya memohon maaf sekiranya anda tersinggung.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah