Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Ular yang sangat pelik yang ramai orang tak pernah LIHAT!! Misteri penemuan ular yang teraneh di dunia.. Cepat Tengok

2018-06-13      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ular yang sangat pelik yang ramai orang tak pernah LIHAT!! Misteri penemuan ular yang teraneh di dunia.. Cepat Tengok. video ini berisi tentang penemuan-penemuan ular dengan bentuk yang aneh atau tidak lazim seperti ular-ular pada umumnya. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Anda fikir anda tahu semua makhluk ini, bukan? Tetapi mereka lebih rumit dan menarik daripada yang anda mungkin sedar. Kita tahu ular mampu menarik perhatian sekelip mata. Tetapi pada hakikatnya, mereka menyerang lebih cepat daripada itu. Mata manusia mengambil kira-kira 202 milisaat untuk menyelesaikan sekelip mata. Sebaliknya, seekor ular boleh menyerang dan mencapai sasaran mereka dalam 50 hingga 90 milisaat. Pemogokan itu begitu pantas sehingga jika manusia cuba mempercepatkan bahkan kurang dari seperempat secepat ular, kita akan menjadi hitam.

Tiada telinga luar? Tiada hingar dalaman? Tiada masalah. Ular tidak memerlukan ketepatan remeh ini untuk mendengar dunia di sekelilingnya. Mereka mempunyai dua sistem pendengaran, satu yang berkisar di sekitar rahangnya yang sempurna berkembang, yang merupakan sebahagian daripada sistem yang dikenali sebagai pendengaran konduktif tulang. (Yep, rahang mereka yang rumit digunakan untuk lebih daripada sekadar makan.)

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Ular yang sangat pelik yang ramai orang tak pernah LIHAT!! Misteri penemuan ular yang teraneh di dunia.. Cepat Tengok

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Lim Guan Eng Bongkar harta Najib dan Jho Low hasil 1MDB di Amerika Syarikat
 
 
  Terdiam UMNO! Pedas Guan Eng hentam 'Ini bukan maruah individu ini Maruah Negara!'
 
 
  Kejadian memalukan saat bermain tik tok
 
 
  Sudah tukar watak, dulu tak ada macam ni - Kelakar bila speaker Nga Kor Ming perli Shahidan Kassim
 
 
  Ceraikan suami yang lumpuh, 3 tahu kemudian wanita ini menyesal lihat suaminya jadi begini
 
 
  Beli bantal di pasar Malam, tak sangka isi di dalamny a.. Menger ikan!!
 
 
  KJ Letak Jawatan Wataniah, Puncanya Buat Ramai Terkejut!
 
 
  Saya berani kerana benar. Jho Low saya akan bawa balik Malaysia - Najib
 
 
  Menakutkan !! Kampung siang hari kamera rakamkan kejadian yang amat menakutkan .. Tengok berulang-u lang 5 kali baru mula rasa takut
 
 
  Video kejadian aneh tapi nyata