Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Ini Jadi di Majlis Rumah Terbuka Najib Razak Bekas Perdana Menteri

Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ini Jadi di Majlis Rumah Terbuka Najib Razak Bekas Perdana Menteri. Netizen: "Kirakan najib masih ada yg sayang dn tidak ditendang terajang dn tidak di pisah kan dari klurga. klu lihat dato sri Anwar lagi kesian rumah di rempoh dn ditendang terajang ketika dlm lokap. dn terus dipisah kan dari klurga.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus.

Hari Raya Aidilfitri, perayaan pemecatan puasa, cuti keagamaan yang disambut oleh umat Islam di Malaysia. Hari Raya bermaksud 'hari perayaan', dan Hari Raya Aidilfitri adalah hari yang menandakan berakhirnya bulan Ramadhan, bulan suci Islam yang berpuasa pada waktu subuh hingga matahari terbenam.

Umat ‚Äč‚ÄčIslam bangun awal untuk melawat masjid untuk mengucapkan terima kasih kepada Tuhan atas berkat yang ada dalam kehidupan mereka. Mereka akan meminta maaf dan menerima 'hijau' paket wang dari penatua mereka. Semasa memakai pakaian terbaik mereka yang baru, mereka akan melawat saudara-mara, keluarga dan rakan-rakan mereka untuk menggali makanan lazat tradisional; Ketupat (Kek beras), Lemang (beras ketan) dan banyak lagi makanan tradisional lain. Wanita biasanya memakai Baju Kurung, Baju Kebaya atau Jubah. Sementara itu, Lelaki memakai versi lelaki Baju Kurung bersama dengan Kain Samping - sekeping kain yang dipakai di atas baju kurung Baju Kurung. Adalah perkara biasa untuk melihat lelaki memakai lagukok di kepala mereka juga.

Apa-apa pun, sekarnag mari kita tonton video di bawah. Ini Jadi di Majlis Rumah Terbuka Najib Razak Bekas Perdana Menteri. Saksikan!

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...