Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Sangat RARE! Cara polis Thailand atasi masalah Mat Rempit Memang Luar Biasa!

2018-06-24      Khamaruddin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sangat RARE! Cara Polis Thailand Atasi Masalah Mat Rempit Memang Luar Biasa! Netizen: "Wow...mantap gilerr...Thailand tapi aku rsa klaulah Malaysia betul2 mengamalkn ajaran dan Undang- undang Islam yg sebenar pasti Malaysia boleh buat lebih HEBAT dari THAILAND dan Anak2 Remaja Muda di Malaysia tak daklah nak membuang MASA dan MEMBAHAYAKAN NYAWA Mereka dan Pengguna Jalan Raya lain..." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai Mat rempit: Mat Rempit adalah istilah Malaysia untuk "individu yang mengambil bahagian dalam kegiatan tidak bermoral dan gangguan awam dengan motosikal sebagai pengangkutan utamanya", biasanya melibatkan motosikal underbone, yang dikenali sebagai Kapcai, atau skuter. Mat Rempits tidak terlibat dalam perlumbaan jalan raya tetapi sebaliknya menentang satu sama lain untuk mendapatkan keseronokan yang murah dan memberontak terhadap pihak berkuasa sementara sebahagian daripada mereka melakukan aksi keseronokan, seperti wheelie, superman (berbaring di tempat duduk), wikang, dan kalajengking ( berdiri di atas kerusi dengan satu kaki semasa roda).

Aktiviti-aktiviti mat rempit bukan sahaja meletakkan nyawa mereka terancam, sebab aktiviti-aktiviti sebegini adalah sangat bahaya, ia juga turut membahayakan pengguna jalan raya yang lain. Mereka biasa keluar pada waktu malam, suara yang kuat juga mengganggu penduduk-penduduk kediaman daripada tidur.

Apa-apa pun, jom tonton video di bawah. Sangat RARE! Cara Polis Thailand Atasi Masalah Mat Rempit Memang Luar Biasa! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah