Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Ahli UMNO sedih dan sebak mengetahui akaun dibekukan.

2018-06-29      Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Akaun UMNO pusat dan negeri selangor dibekukan. Itulah kenyataan yang amat pahit diterima oleh ahli-ahli UMNO terutama sekali ketika hendak mengadakan pemilihan jawatan presiden.

Menjadi persoalan ketika ini. Sebaik sahaja Zahid mengumumkan penyaluran wang ke bahagian-bahagian yang diperlukan SPRM serta merta mengeluarkan arahan bahawa akaun bank dibekukan. Semenjak kekalahan BN dalam PRU ke 14 baru-baru ini dibawah pimpinan Dato Seri Najib Tun Razak, pelbagai masalah melanda bukan sahaja diperingkat individu iaitu beliau sendiri, keluarga, isteri malah parti UMNO pun sedikit sebanyak menerima impak apabila aliran wang tidak dapat dibuat kerana akaun telah dibekukan. Disamping UMNO selangor dan UMNO pusat kemungkinan besar UMNO johor juga turut sama dibekukan akaun.

Ramai antara kita masih tertanya tanya apakah rasional disebalik pembekuan akaun bank tersebut dan adakah pembekuan ini hanya bersifat sementara atau selamanya.
Walubagaimanapun rakyat dapat menduga bahawa pembekuan ini adalah berkait rapat dengan salah guna kuasa dan wang haram. Ini selari dengan kenyataan Dato Seri Najib yang memberi impak kepada parti kerana beliau mengatakan bahawa wang yang dirampas dan dijumpai di kawasan rumah beliau adalah untuk kegunaan parti bagi menghadapi pilihanraya cuma tidak sempat dibank in kan. Mampukah UMNO terus kekal bertahan tanpa dana dan adakah pemimpin mereka yang cukup kaya raya sudi untuk menderma dan menyalurkan bantuan kebajikan. Sama-sama kita renungkan.


Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Buat perkara cam ni tak malu ke !! Lihat minit 0:43 apa yang gadis ni buat di depan CCTV.. Tidakkah dia tahu ada kamera di sana ??
 
 
  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo