Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Saya akan tuntut semua harta rampasan saya dan keluarga saya kerana itu hak kami - Najib dan keluarga

Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Baru-baru ini kita semua telah dikejutkan dengan jumlah rampasan harta terhadap bekas perdana menteri Dato Seri Najib Tun Razak dan Isterinya Datin Seri Rosmah Mansur. Hampir mencecah RM1.1 billion.

Bekas perdana menteri Dato Seri Najib Tun Razak kini akan melalui proses undang-undang yang betul bagi memastikan semua harta rampasan itu dapat dituntut semula. Apa yang mengejutkan kta lagi apabila kerajaan baru PH sekarang telah mencadangkan dan menumumkan bahawa barang rampasan itu akan dijual bagi mendapatkan wang bagi membiayai hutang Negara yang begitu banyak.

Persoalannya, patutkah kerajaan sekarang berbuat sedemikian atau perlukah kita memberi kemaafan pada Dato Seri Najib Tun Razak? Sama-sama kita renungkan.

Rampasan segala harta benda milik bekas perdana menteri telah dibuat sebaik sahaja BN dibawah pimpinan beliau tumbang dalam pilihanraya baru-baru ini. Setelah menerima kekalahan pelbagai kes dan skandal melibatkan kewangan dan salah guna kuasa telah dilaporkan malah ia juga melibatkan pengaliran wang ke akaun peribadi Dato Seri Najib Tun Razak. Bukan sahaja terhenti setakat itu malah isteri beliau juga dikaitkan sama dan dikata telah menjadi dalang kepada semua skandal yang melibatkan bekas perdana menteri ini. Pelbagai barangan berharga telah dirampas kepunyaan Dato Seri Najib dan Datin Seri Rosmah yang mana ia dikatakan melebihi dari jumlah RM1 billion.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...