Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Yayasan itu wang halal, hak keluarga saya dan jangan fitnah saya - Zahid Hamidi

Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sejurus dengan kemenangan Zahid Hamidi sebagai presiden UMNO baru, beliau terus diminta oleh SPRM bagi membuat penjelasan mengenai duit yayasan beliau yang mana dikaitkan dengan salah guna. Zahid Hamidi dikatakan dan disyaki telah membuat transaksi sebanyak RM800 ribu bagi membayar kredit kad kepunyaan isteri beliau. SPRM telah mengenal pasti beberapa dokumen dan bukti bagi transaksi melibatkan wang berjumlah RM800 ribu itu yang mana ia melibatkan Zahid Hamidi serta Isteri beliau.

Penyalah gunaan wang itu telah dikesan oleh pihak SPRM bermula pada tahun 2014 lagi. Zahid kini dipanggil oleh SPRM bagi memberikan keterangan mengenainya.

Yayasan yang ditubuhkan oleh Zahid Hamidi adalah bertujuan untuk memberi bantuan kewangan kepada sekolah sekolah agama khasnya yang memerlukan dana bagi menampung kewangan perjalanan aktiviti.

Zahid Hamidi baru-baru ini telah memenangi kerusi presiden UMNO dan berjanji akan menaikan nama UMNO sebagai sebuah parti pembangkang yang paling berpengaruh. Sebagai tambahan beliau akan berusaha untuk merayu kepada pihak berwajib bagi mendapatkan semula wang yang telah dibekukan sebelum ini. Ini bagi menampung kos perbelanjaan operasi parti khususnya terhadap kos penggajian yang melibatkan hampir RM1 juta dengan 300 pegawai atau kakitangan. Beliau juga berjanji akan sentisasa menjaga perlembagaan parti dan sentiasa membawa pembaharuan terhadap UMNO agar diterima oleh rakyat semula.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...