Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Yayasan itu wang halal, hak keluarga saya dan jangan fitnah saya - Zahid Hamidi

2018-07-02      Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sejurus dengan kemenangan Zahid Hamidi sebagai presiden UMNO baru, beliau terus diminta oleh SPRM bagi membuat penjelasan mengenai duit yayasan beliau yang mana dikaitkan dengan salah guna. Zahid Hamidi dikatakan dan disyaki telah membuat transaksi sebanyak RM800 ribu bagi membayar kredit kad kepunyaan isteri beliau. SPRM telah mengenal pasti beberapa dokumen dan bukti bagi transaksi melibatkan wang berjumlah RM800 ribu itu yang mana ia melibatkan Zahid Hamidi serta Isteri beliau.

Penyalah gunaan wang itu telah dikesan oleh pihak SPRM bermula pada tahun 2014 lagi. Zahid kini dipanggil oleh SPRM bagi memberikan keterangan mengenainya.

Yayasan yang ditubuhkan oleh Zahid Hamidi adalah bertujuan untuk memberi bantuan kewangan kepada sekolah sekolah agama khasnya yang memerlukan dana bagi menampung kewangan perjalanan aktiviti.

Zahid Hamidi baru-baru ini telah memenangi kerusi presiden UMNO dan berjanji akan menaikan nama UMNO sebagai sebuah parti pembangkang yang paling berpengaruh. Sebagai tambahan beliau akan berusaha untuk merayu kepada pihak berwajib bagi mendapatkan semula wang yang telah dibekukan sebelum ini. Ini bagi menampung kos perbelanjaan operasi parti khususnya terhadap kos penggajian yang melibatkan hampir RM1 juta dengan 300 pegawai atau kakitangan. Beliau juga berjanji akan sentisasa menjaga perlembagaan parti dan sentiasa membawa pembaharuan terhadap UMNO agar diterima oleh rakyat semula.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Kasihan.. Ibu Najib Sedih Tengok Cara Layanan Pada Najib. Sampai Hati Mereka!
 
 
  Najib cakap cam ni selepas Dibebaskan Dengan Ikat Jamin RM3.5 Juta Kes 1MDB!
 
 
  Saleem Patah 12 Rusuk - Sebak! Isteri Dedah Keadaan Terkini Yang Menge jutkan
 
 
  Luahan Datin Seri Nurshahida terhadap PU Amin setelah lihat suaminya m engamuk...
 
 
  Lepas Najib - Rosmah Turut Akan DiDakwa!! Esok Lusa..
 
 
  Stop eating this...10 makanan penyebab gout (10 food to avoid)
 
 
  Kalau tengah Mabuk dan High, Jangan Pos di laman sosial – Sharifah Sakinah 'Sound' Fathia
 
 
  5 Bukti Dubai sebagai bandar kaya di dunia
 
 
  Cara tangkap KETAM dan Masak!! Besar plak ketam dia dapat tu
 
 
  Dia guna ikan kecik ni sebagai umpan untuk menarik perhatian 'Haiwan Besar' di dalam air, Saat seter usnya Sangat Men gejutkan!! Wow...