Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

'Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!'- Kak Ogy

2018-07-05      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

"Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!"- Kak Ogy. Netizen: "Dia org kurang pendidikan tu, harap yg lihat dari luar negara memahami yg video menjerit2 tu bukan adat dan budaya org melayu. Org melayu penuh adat dan budaya cuma segilintir je terbabas dari landasan adat dan budaya melayu yg sebenarnya." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Adat dan budaya orang melayu adalah sangat penting dalam masyarakat kita. Ia menunjukkan kesopanan seseorang dan tingkah laku yang baik terhadap masyarakat. Kesopanan adalah kebajikan yang hebat. Seseorang yang berperilaku sopan terhadap orang lain bukan sahaja dihormati tetapi juga disayangi. Orang ramai bercakap dengan baik tentangnya pada setiap kesempatan. Kesopanan terhadap orang lain bermakna kita bertamadun dan berbudaya. Orang yang kasar tidak boleh dipanggil berbudaya. Dia sentiasa memberi kesalahan kepada orang lain dengan sikap buruknya. Tetapi orang yang sopan akan selalu menggembirakan orang lain dengan sikap sopan dan sopan santunnya.

Kesopanan bermaksud pertimbangan untuk perasaan orang lain. Seorang lelaki yang sopan selalu meletakkan perasaan orang lain terlebih dahulu. Dia tidak akan mengatakan perkara yang akan merugikan mereka; dia tidak akan bercakap secara kasar yang akan menyinggung perasaan mereka.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. "Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!"- Kak Ogy. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo
 
 
  Bunyi poko k-pokok yang menangis pada waktu malam adalah rakyat yang menge jutkan! Apabila di periksa, nampaknya ... mengej utkan!