Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

'Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!'- Kak Ogy

Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

"Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!"- Kak Ogy. Netizen: "Dia org kurang pendidikan tu, harap yg lihat dari luar negara memahami yg video menjerit2 tu bukan adat dan budaya org melayu. Org melayu penuh adat dan budaya cuma segilintir je terbabas dari landasan adat dan budaya melayu yg sebenarnya." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Adat dan budaya orang melayu adalah sangat penting dalam masyarakat kita. Ia menunjukkan kesopanan seseorang dan tingkah laku yang baik terhadap masyarakat. Kesopanan adalah kebajikan yang hebat. Seseorang yang berperilaku sopan terhadap orang lain bukan sahaja dihormati tetapi juga disayangi. Orang ramai bercakap dengan baik tentangnya pada setiap kesempatan. Kesopanan terhadap orang lain bermakna kita bertamadun dan berbudaya. Orang yang kasar tidak boleh dipanggil berbudaya. Dia sentiasa memberi kesalahan kepada orang lain dengan sikap buruknya. Tetapi orang yang sopan akan selalu menggembirakan orang lain dengan sikap sopan dan sopan santunnya.

Kesopanan bermaksud pertimbangan untuk perasaan orang lain. Seorang lelaki yang sopan selalu meletakkan perasaan orang lain terlebih dahulu. Dia tidak akan mengatakan perkara yang akan merugikan mereka; dia tidak akan bercakap secara kasar yang akan menyinggung perasaan mereka.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. "Satu Dunia Dok Tengok Weiii! Malu Weiii!"- Kak Ogy. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...