Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Geram!! pembantu rumah buat perkara cam ni di dalam bilik. Kalau bukan adanya rakaman CCTV ini dia masih tak mengaku..

Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Geram!! pembantu rumah buat pembersihan rumah buat perkara cam ni. Kalau bukan adanya rakaman CCTV ini dia masih tak mengaku.. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang terjadi.

Seorang pembantu rumah, adalah orang yang bekerja dalam rumah majikan. Pembantu rumah melakukan pelbagai perkhidmatan rumah untuk individu atau keluarga, daripada menyediakan penjagaan untuk anak-anak dan orang tua yang tangguh kepada pengemasan, termasuk pembersihan dan penyelenggaraan rumah tangga. Tanggungjawab lain termasuk memasak, dobi dan menyeterika, membeli makanan dan lain-lain urusan rumah tangga. Kerja sedemikian selalu diperlukan untuk dilakukan tetapi sebelum Revolusi Perindustrian dan kemunculan peranti penjimatan buruh, ia secara fizikalnya lebih sukar.

Sesetengah pembantu rumah tinggal di dalam rumah majikan mereka. Dalam sesetengah kes, sumbangan dan kemahiran meliputi tugas pengurusan yang rumit dalam isi rumah besar telah sangat dihargai. Akan tetapi, banyak pembantu rumah tidak memberi keyakinan kepada majikan sebab sesetengah pembantu rumah buat perkara yang tidak baik seperti curi duit majikan, dera anak majikan dan sebagainya. Walaupun pembantu rumah cam ni bukan banyak, tapi selalu memberi kesan yang tidak baik kepada keluarga majikan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Geram!! pembantu rumah buat pembersihan rumah buat perkara cam ni. Kalau bukan adanya rakaman CCTV ini dia masih tak mengaku.. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Heboh!! Zahid Hamidi naik angin ucapan diganggu, 1MDB Bergema Di Dewan Rakyat
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Kalau kami berdosa, kami tangg unglah - Mahathir jawab KJ
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Bukan harga tomato saja turun, Annuar bantah kenyataan Zahid!
 
 
  Soalan Pertama Buat Mahathir. Ini Jawapan PADU Beliau!
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Pengumuman Terkini Menteri Ini Buatkan Ramai Ibu Bapa Gembira!
 
 
  Jho Low Berjaya Di tangkap? Ini Respons Tun Mahathir
 
 


Lain-lain

loading...