Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Gempar!! Terlalu lantang mengkritik Mahathir, ini nasib terkini pengarah Khazanah

2018-07-27      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terlalu Lantang Mengkritik Mahathir, Ini Nasib Terkini Pengarah Khazanah. Netizen: "Byk lagi org yg layak pegang jwtn tuu....jgn nak perasan kalau dia ta'dè khazanah rugi...." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Seluruh lembaga pengarah Khazanah Nasional telah mengemukakan surat peletakan jawatan mereka setelah mencapai keputusan sebulat suara bahawa pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad harus menentukan struktur kepimpinan baru syarikat itu. The Straits Times, Singapura, melaporkan pada hari Khamis (26 Julai) bahawa pengarah urusan Khazanah, Tan Sri Azman Mokhtar dan lapan anggota lain dari lembaga dana kekayaan negara memutuskan untuk meletak jawatan selepas mesyuarat lembaga khas pada hari Selasa (24 Julai).

Pegawai kerajaan kanan dan eksekutif kewangan memberitahu harian Singapura bahawa mesyuarat itu, yang dipengerusikan oleh pengerusi jawatankuasa eksekutif Khazanah, Tan Sri Mohd Nor Mohd Yusof, sebulat suara memutuskan untuk menandatangani surat peletakan jawatan yang tidak bertarikh yang kemudiannya dikemukakan kepada Kerajaan. Ia berkata langkah untuk mengemukakan surat-surat yang tidak bertarikh itu bertujuan memberi Perdana Menteri kata akhir mengenai siapa yang patut kekal atau meninggalkan Khazanah.

Apa-apa pun. Jom sama-sama kita tonton video di bawah. Akibat Terlalu Lantang Mengkritik Mahathir, Ini Nasib Terkini Pengarah Khazanah. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat