Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Pengasuh jaga anak seorang diri di rumah, majikan rasa bimbang dan lihat kat rakaman CCTV, saat lihat terus buat laporan Polis!!

2018-07-29      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Tontonilah video ini. Kita kena berhati-hati ketika mengupah pengasuh di dalam rumah mahupun majikan.

Ini adalah video rakaman CCTV sebuah rumah. Mereka telah mengupah seorang wanita untuk menjaga bayinya. Akan tetapi, mereka berasa bimbang dengan wanita keseorangan bersama dengan bayi mereka, jadi mereka memasang CCTV di rumahnya.

Apabila mereka menonton balik rakaman video tersebut, mereka mendapati bahawa wanita tersebut mencuri wang mereka. Jadi, mereka terus melaporkan kepada pihak polis.
Sebagai seorang pekerja, kita tidak sepatutnya mencuri ataupun mencari lubang untuk mendapatkan duit yang lebih dan tidak dimiliki oleh kita. Kita telahpun bersetuju dengan pekerjaan kita dan juga gaji yang dikenakan kepada kita. Jadi, kita patutlah membuat kerja kita dengan sempurna.

Jika pekerja yang sering mencuri di tempat pekerjaan, ia akan menjadi satu amalan biasa. Fikirkanlah, jika dia bukan lagi pekerja dan menjadi seorang polis, dia tentu mendapat rasuah. Apabila orang sebegini diletakkan sebagai pemimpin negara, maka terjadilah kes 1MDB. Jadi, janganlah menganggap ini perkara kecil sahaja.

Pekara yang kecil ini terjadi kerana kes ini tidak melibatkan banyak orang. Kita kena mendidik anak-anak dari kecil lagi dan memberi hukuman kepada yang mencuri supaya mereka tidak akan membawa sifat yang tamak ke tempat pekerjaan pada masa dewasa. Bolehlah kita mewujudkan masyarakat yang sejahtera.

Apa-apa pun, jom tonton video di bawah. Pengasuh jaga anak seorang diri di rumah, majikan rasa bimbang dan lihat kat rakaman CCTV, saat lihat terus buat laporan Polis!! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat