Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Sekali Lagi ' Tun Menangis ' - Di Sebabkan Najib !

2018-07-29      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak telah mengkritik hebat bahawa kerajaan Malaysia akan menjadi lebih mundur. Malaysia akan kembali ke zaman dahulu. Wartawan telah menemuduga Perdana Menteri, Tun Doktor Mahathir Mohamad tentang kenyataan tersebut. Tun hanya bertanya sama ada rakyat mahu kembali ke zaman pemerintahan Najib Razak? Adakah Najib Razak akan membawa rakyat ke era Kreptokrasi kerana pemimpin itu seorang kreptokrat?

Selain daripada kenyataan tersebut, Najib Razak juga mengkritik bahawa kerajaan potong gaji pekerja awam yang merupakan keputusan yang tidak munasabah. Peningkatan subsidi yang perlu ditanggung oleh kerajaan juga merupakan satu keputusan yang salah. Tun Doktor Mahathir telah menggalakkan lebih banyak kereta digunakan dan tidak mementingkan pengangkutan awam. Inilah yang dikatakan sebagai dasar mundur yang tidak patut diikuti. Malaysia akan habis diperintah dengan cara macam ini.

Tun Doktor Mahathir Mohamad membalas kenyataan tersebut. Menurut beliau, perletakan jawatan ramai-ramai akan memberi ruang untuk menyusun semula khazanah kerana polisi kerajaan Pakatan Harapan adalah berbeza dengan zaman pemerintahan UMNO. Kenapa era mundur tidak bagus sedangkan era pemerintahan Tun Doktor Mahathir telah memenangi gelaran “Harimau Asia” dan Malaysia adalah sangat terkenal di antara antarabangsa pada zaman tersebut?

Siapakah yang dapat menyenaraikan kebaikan zaman pemerintahan Najib Razak? Saya cuma terfikir teori Kangkung yang popular itu.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat