Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Sekali Lagi ' Tun Menangis ' - Di Sebabkan Najib !

2018-07-29      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak telah mengkritik hebat bahawa kerajaan Malaysia akan menjadi lebih mundur. Malaysia akan kembali ke zaman dahulu. Wartawan telah menemuduga Perdana Menteri, Tun Doktor Mahathir Mohamad tentang kenyataan tersebut. Tun hanya bertanya sama ada rakyat mahu kembali ke zaman pemerintahan Najib Razak? Adakah Najib Razak akan membawa rakyat ke era Kreptokrasi kerana pemimpin itu seorang kreptokrat?

Selain daripada kenyataan tersebut, Najib Razak juga mengkritik bahawa kerajaan potong gaji pekerja awam yang merupakan keputusan yang tidak munasabah. Peningkatan subsidi yang perlu ditanggung oleh kerajaan juga merupakan satu keputusan yang salah. Tun Doktor Mahathir telah menggalakkan lebih banyak kereta digunakan dan tidak mementingkan pengangkutan awam. Inilah yang dikatakan sebagai dasar mundur yang tidak patut diikuti. Malaysia akan habis diperintah dengan cara macam ini.

Tun Doktor Mahathir Mohamad membalas kenyataan tersebut. Menurut beliau, perletakan jawatan ramai-ramai akan memberi ruang untuk menyusun semula khazanah kerana polisi kerajaan Pakatan Harapan adalah berbeza dengan zaman pemerintahan UMNO. Kenapa era mundur tidak bagus sedangkan era pemerintahan Tun Doktor Mahathir telah memenangi gelaran “Harimau Asia” dan Malaysia adalah sangat terkenal di antara antarabangsa pada zaman tersebut?

Siapakah yang dapat menyenaraikan kebaikan zaman pemerintahan Najib Razak? Saya cuma terfikir teori Kangkung yang popular itu.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Terjawab! Akhirnya Mohamad Hasan Dedah Kenapa Adakan Pertemuan Dengan Tun Mahathir