Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Tersebar berita akaun Lee Chong Wei dibekukan kerana 1MDB, akhirnya Syed Saddiq Bersuara

2018-07-31      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Tersebar Berita Akaun Lee Chong Wei Dibekukan Kerana 1MDB, Akhirnya Syed Saddiq Bersuara. Netizen: "Datok pun dah tua ,tenaga dah kurang ,dah masa nya duk umah berehat´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Menteri Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman telah menafikan khabar angin bahawa pengeluaran Lee Chong Wei dari Kejohanan Dunia dikaitkan dengan kes 1Malaysia Development Bhd (IMDB). "Tidak ada perkara seperti itu. Itulah fitnah ... siapa yang mengatakannya? "Saya bertemu Chong Wei di rumahnya pada pagi Selasa dan dia benar-benar mengalami kesukaran bernafas," kata Syed Saddiq pada hari Ahad.

Khabar angin telah beredar mengenai bekas akaun Bank Dunia No 1 Chong Wei yang dibekukan kerana didakwa berhubung dengan dana 1MDB. "Kita tidak boleh menafikan atlet. Apa jua perbezaan politik, kita tidak sepatutnya melupakan perkhidmatan atlet kita (termasuk Chong Wei). "Siapa kata itu ... bolehkah mereka tidak berfikir? Mereka seharusnya bersikap rasional.

"Dia sakit ... apa yang perlu dilakukan dengan 1MDB?" Kata Syed Saddiq. Isu kesihatan Chong Wei membuat tajuk berita selepas BAM mengesahkan bahawa dia menarik diri daripada Kejohanan Dunia di Nanjing, China, yang bermula pada hari Isnin dan Sukan Asia di Jakarta dari 19-28 Ogos. Chong Wei, pemenang pingat perak tiga kali Olimpik, mengalami kecederaan yang mengancam kerjaya, dan kini berada di Taiwan untuk rawatan perubatan. Menurut kenyataan BAM Selasa lalu, dia menghadapi masalah pernafasan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat