Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Viral! Inilah jadinya bila ular tersilap makan landak ..seram

2018-07-31      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Viral! Inilah jadinya bila ular tersilap makan landak..seram. Netizen: "cube kepal kepalkan nasik...suh dye telan pelan pelan..biase kalau tecekik tulang....buat mcam tu....tp kalau tecekik landak gini..xpasti lah...kene kepal beras kot..." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang terjadi kepada ular tu.

Sedikit info mengenai landak: Landak adalah salah satu daripada mamalia berduri dari subfamili Erinaceinae, dalam keluarga eulipotyphlan Erinaceidae. Terdapat tujuh spesies hedgehog dalam lima genera, yang dijumpai melalui bahagian Eropah, Asia, dan Afrika, dan di New Zealand dengan pengenalan. Tidak ada landak yang berasal dari Australia, dan tiada spesies hidup yang berasal dari Amerika (nama genus Amphechinus yang pernah pupus pernah ada di Amerika Utara).

Landak berkongsi keturunan jauh dengan shrews (keluarga Soricidae), dengan gymnures mungkin menjadi pautan perantaraan, dan telah berubah sedikit selama 15 juta tahun yang lalu. Seperti kebanyakan mamalia pertama, mereka telah menyesuaikan diri dengan cara kehidupan malam.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Video di bawah memaparkan seekor ular yang tersilap makan landak. Oleh sebab landak bukan senang ditelan dan sepatutnya tidak sesuai untuk ditelan oleh ular, ia akan menyebabkan ular kehilangan nyawa. Jom tonton video di bawah. Viral! Inilah jadinya bila ular tersilap makan landak..seram. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat