Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Dr Mahathir guna Azmin Ali sekat pengaruh Anwar Ibrahim? Ini jawab DS Anwar

2018-08-01      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Dr Mahathir Guna Azmin Ali Sekat Pengaruh Anwar Ibrahim? Ini Jawab DS Anwar. Netizen: "Api dala sekam...bahaya tu...mmmm.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim telah membantah spekulasi bahawa Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad menggunakan timbalan presiden PKR, Mohamed Azmin Ali untuk melemahkan pengaruh beliau (Anwar) dalam Pakatan Harapan. Bekas timbalan perdana menteri itu berkata tindakan Dr Mahathir tidak sepatutnya ditafsirkan dalam konteks politik.

"Dia (Dr Mahathir) mempunyai hujahnya. Dia berfikir demi kepentingan negara dan institusi. Sekiranya saya berada dalam kedudukan tertentu saya pastinya perlu menentukan keutamaan dan pendekatan saya, "katanya selepas menghadiri sembahyang tahlil untuk ADUN Sungai Kandis, Mat Shuhaimi Shafiei di sini malam ini. Beliau berkata Dr Mahathir mesti diberi ruang untuk mentadbir negara.

Bagaimanapun, beliau mengakui sukar untuk menghalang orang membuat tafsiran mereka sendiri mengenai perkara tertentu. "Dari segi mengawal peranan saya, pengaruh saya, saya jujur ‚Äč‚Äčtidak bimbang. Saya tahu kekuatan parti saya dan hubungan saya dengan rakan-rakan gabungan (dalam Pakatan Harapan), "katanya. Semalam, Azmin, yang juga menteri urusan ekonomi, telah menolak dakwaan bahawa Mahathir menggunakannya untuk memastikan Anwar di cek. Dalam temu bual dengan portal berita, beliau menegaskan bahawa kesetiaannya terhadap Anwar tidak boleh dipersoalkan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat