Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Dr Mahathir guna Azmin Ali sekat pengaruh Anwar Ibrahim? Ini jawab DS Anwar

2018-08-01      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Dr Mahathir Guna Azmin Ali Sekat Pengaruh Anwar Ibrahim? Ini Jawab DS Anwar. Netizen: "Api dala sekam...bahaya tu...mmmm.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim telah membantah spekulasi bahawa Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad menggunakan timbalan presiden PKR, Mohamed Azmin Ali untuk melemahkan pengaruh beliau (Anwar) dalam Pakatan Harapan. Bekas timbalan perdana menteri itu berkata tindakan Dr Mahathir tidak sepatutnya ditafsirkan dalam konteks politik.

"Dia (Dr Mahathir) mempunyai hujahnya. Dia berfikir demi kepentingan negara dan institusi. Sekiranya saya berada dalam kedudukan tertentu saya pastinya perlu menentukan keutamaan dan pendekatan saya, "katanya selepas menghadiri sembahyang tahlil untuk ADUN Sungai Kandis, Mat Shuhaimi Shafiei di sini malam ini. Beliau berkata Dr Mahathir mesti diberi ruang untuk mentadbir negara.

Bagaimanapun, beliau mengakui sukar untuk menghalang orang membuat tafsiran mereka sendiri mengenai perkara tertentu. "Dari segi mengawal peranan saya, pengaruh saya, saya jujur ‚Äč‚Äčtidak bimbang. Saya tahu kekuatan parti saya dan hubungan saya dengan rakan-rakan gabungan (dalam Pakatan Harapan), "katanya. Semalam, Azmin, yang juga menteri urusan ekonomi, telah menolak dakwaan bahawa Mahathir menggunakannya untuk memastikan Anwar di cek. Dalam temu bual dengan portal berita, beliau menegaskan bahawa kesetiaannya terhadap Anwar tidak boleh dipersoalkan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Terjawab! Akhirnya Mohamad Hasan Dedah Kenapa Adakan Pertemuan Dengan Tun Mahathir