Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..!

2018-08-02      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..! Netizen: "Yg menghina Tun,manusia yg x guna penyangak kelaparan dedak.najiblis.. tapi xpa.. Ramai lagi yg sayang Tun.. rakyat tau mana satu emas,mana satu besi buruk..syg Tun.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai angkat sumpah: Pengisytiharan bersumpah adalah dokumen yang membaca fakta-fakta yang berkaitan dengan prosiding undang-undang. Ia sangat mirip dengan afidavit, tetapi tidak seperti afidavit, ia tidak disaksikan dan disegel oleh seorang pegawai seperti notari awam. Sebaliknya, orang yang membuat perisytiharan tersebut menandatangani perenggan sokongan berasingan pada akhir dokumen, menyatakan bahawa perisytiharan itu dibuat di bawah penalti sumpah bohong.

Dalam prosiding undang-undang, secara amnya, fakta-fakta yang bergantung pada ingatan atau pengetahuan seseorang individu adalah terbukti dengan pasti bahawa orang itu memberi kesaksian: dia muncul sendiri sebelum hakim, pada suatu masa dan tempat yang diketahui oleh orang lain yang berminat, bersumpah bahawa kesaksian akan benar, menyatakan kesaksiannya supaya semua dapat mendengarnya, dan dapat diperiksa silang oleh pihak yang bertentangan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat