Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..!

2018-08-02      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..! Netizen: "Yg menghina Tun,manusia yg x guna penyangak kelaparan dedak.najiblis.. tapi xpa.. Ramai lagi yg sayang Tun.. rakyat tau mana satu emas,mana satu besi buruk..syg Tun.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai angkat sumpah: Pengisytiharan bersumpah adalah dokumen yang membaca fakta-fakta yang berkaitan dengan prosiding undang-undang. Ia sangat mirip dengan afidavit, tetapi tidak seperti afidavit, ia tidak disaksikan dan disegel oleh seorang pegawai seperti notari awam. Sebaliknya, orang yang membuat perisytiharan tersebut menandatangani perenggan sokongan berasingan pada akhir dokumen, menyatakan bahawa perisytiharan itu dibuat di bawah penalti sumpah bohong.

Dalam prosiding undang-undang, secara amnya, fakta-fakta yang bergantung pada ingatan atau pengetahuan seseorang individu adalah terbukti dengan pasti bahawa orang itu memberi kesaksian: dia muncul sendiri sebelum hakim, pada suatu masa dan tempat yang diketahui oleh orang lain yang berminat, bersumpah bahawa kesaksian akan benar, menyatakan kesaksiannya supaya semua dapat mendengarnya, dan dapat diperiksa silang oleh pihak yang bertentangan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Perbezaan Tun Dan Najib - Ketika Istiadat Angkat Sumpah ..! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  'Baik Tutup Je UTC tu' Najib Bengang Kerajaan Baru Menyu sahkan Rakyat