Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Najib penuh yakin beliau masih pemimpin yang diperlukan rakyat. Ini kejadian semasa beliau berucap.

2018-08-03      Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Video ini memaparkan keyakinan Bekas perdana menteri Malaysia Dato Seri Najib Tun Razak sebagai pemimpin yang masih releven dan diperlukan walaupun sekarang di sebelah parti pembangkang. Ini kejadian semasa beliau sedang berucap sebagai pembangkang dihadapan para penyokong beliau. Beliau berkata lagi walaupun tidak ada pentas yang khusus untuk berucap tetapi beliau akan tetap memperjuangkan dirinya dan parti demi negara tercinta. Bekas perdana menteri Malaysia ini adalah anak kepada Tun Abdul Razak iaitu Perdana Menteri Malaysia yang kedua. Beliau pernah menjadi menteri pertahanan dan pendidikan sebelum beliau menjadi perdana menteri dan sekaligus memegang jawatan sebagai menteri kewangan malaysia. Di bawah pemerintahan beliau, beliau telah memperkenalkan GST sebanyak 6% yang mana ianya telah dikadar sifarkan dan akan dimansukan oleh kerajaan sekarang. Dato Seri Najib Tun Razak kini menghadapi beberapa tuduhan yang melibatkan salah guna kuasa dan wang haram. Semua tuduhan ini sedang dalam proses perbicaraan. Bukan setakat itu, Dato seri Najib juga kini sedang dikaitkan dengan penyelewangan 1MDB yang mana beliau merupakan pengasas kepada
Pertubuhan tersebut. 1MDB kini menjadi isu utama negara kerana ia telah mengakibatkan peningkatan hutang Negara dan pengeluaran wang yang tidak telus. Isu 1MDB juga telah membuatkan ramai pihak tertanya tanya samada ianya melibatkan duit rakyat yang mungkin telah disalah guna oleh pihak terbabit.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  'Baik Tutup Je UTC tu' Najib Bengang Kerajaan Baru Menyu sahkan Rakyat