Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Mereka balik rumah lepas banjir.. tapi mereka terkejut bila lihat banyak 'benda' ni di ruang tamu mereka!!

2018-08-04      Khamaruddin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Mereka balik rumah lepas banjir.. tapi mereka terkejut bila lihat banyak “benda” ni di ruang tamu mereka!! Wow untung lah mereka. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, lihat apa yang terjadi di ruang tamu mereka.

Mengapa banjir akan berlaku? Banjir berlaku apabila air meluap atau menenggelamkan tanah yang biasanya kering. Ini boleh berlaku dalam pelbagai cara. Yang paling biasa adalah apabila sungai atau sungai melimpah bank mereka. Hujan yang berlebihan, empangan atau levee yang pecah, lebur lebur yang lebat di pergunungan, atau bahkan sebuah empangan yang dipukul dengan sayu boleh membanjiri sungai dan menghantarnya merebak ke tanah bersebelahan, dipanggil banjir. Banjir pantai berlaku apabila ribut besar atau tsunami menyebabkan laut melonjak ke pedalaman.

Kebanyakan banjir mengambil masa berjam-jam atau bahkan hari untuk berkembang, memberikan penduduk masa yang cukup untuk menyediakan atau mengosongkan. Yang lain menghasilkan dengan cepat dan dengan sedikit amaran. Banjir kilat ini boleh menjadi sangat berbahaya, dengan serta-merta menjadikan sungai yang mengalir masuk ke dalam tembok yang bergemuruh air dan menyapu segala-galanya di hilirannya.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Mereka balik rumah lepas banjir.. tapi mereka terkejut bila lihat banyak “benda” ni di ruang tamu mereka!! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat