Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Kalah PRK Sg Kandis. Ini Respons Mengejutkan Tok Mat!

2018-08-06      Khamaruddin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kalah PRK Sg Kandis. Ini Respons Mengejutkan Tok Mat! Netizen: "masih di takuk lama... sombong, angkuh, sikap suka memomok-momokkan rakyat... dah abis modal´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Pilihanraya kecil yang rendah di pilihan raya kecil Sungai Kandis - 49.4% berbanding dengan 85.6% dalam pilihan raya Mei - mungkin disebabkan oleh keletihan politik di kalangan pengundi, tetapi juga menunjukkan "bantahan senyap" di Pakatan Harapan (PH) kerajaan, kata pemerhati politik. Awang Azman Awang Pawi, Universiti Malaya berkata ramai yang telah mengundi pada Mei lalu mungkin telah kecewa dengan apa yang mereka rasa adalah kekurangan keseriusan terhadap ahli politik yang memerintah atas janji pilihan raya mereka.

PH telah berikrar untuk melaksanakan 10 janji dari manifesto 100 hari dalam manifesto, tetapi Awang Azman berkata hanya dua orang telah terpenuhi setakat ini. "Konstituen keluar untuk mengundi kerana mereka yakin dalam PH memenuhi manifesto mereka, namun PH belum membuktikannya," kata Awang Azman. PKR Mohd Zawawi Ahmad Mughni mengalahkan calon Barisan Nasional (BN) Lokman Noor Adam dalam pilihan raya kecil Sungai Kandis hari ini, dilihat sebagai ujian pertama kerajaan PH sejak kemenangan pilihan raya umum tiga bulan lalu.

Zawawi mendapat 15,423 undi manakala Lokman memperoleh 9,585 undi. Hanya 49.4% pengundi datang untuk menghantar undi mereka, menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Apa-apa pun, jom tonton video di bawah. Kalah PRK Sg Kandis. Ini Respons Mengejutkan Tok Mat! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat