Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

DAP memberi Annuar Musa 24 jam untuk memohon maaf.. Kalau tidak Tindakan INI akan dibuat!!

2018-08-08      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

DAP memberi Annuar Musa 24 jam untuk memohon maaf.. Kalau tidak Tindakan INI akan dibuat!! Netizen: "UmNo yg memecah belah melayu cina india kadazan melanau bidayuh dayak iban´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Ahli Parlimen Jelutong RSN Rayer menyeru Ahli Parlimen Ketereh Annuar Musa untuk menarik balik kenyataan yang dibuatnya ketika berkempen untuk pilihan raya kecil Sungai Kandis minggu lalu, mendakwa DAP menyebabkan perpecahan di kalangan orang Melayu. Rayer merujuk kepada komen-komen Ketua Setiausaha Umno dalam video dua minit berjudul "Reality Kerajaan Pro-DAP" yang menjadi viral di media sosial.

"Annuar mendakwa DAP menyebabkan perpecahan Melayu dalam video semasa berkempen semasa pilihan raya kecil Sungai Kandis. Ini adalah tuduhan yang sangat serius dan tidak berasas terhadap DAP. "Saya memberikannya 24 jam untuk menarik balik tuntutannya, gagal dan kami akan mengambil tindakan undang-undang yang diperlukan terhadapnya," Rayer memberitahu wartawan di lobi Parlimen.

Dalam satu perkara yang berasingan, Rayer berkata beliau biasanya tidak akan menggunakan perkataan sensitif atau kasar semasa perdebatan di Parlimen. "Jarang sekali saya akan menggunakan kata-kata tersebut. Tetapi semalam, saya bereaksi apabila saya terganggu. "Jika anda tidak mengganggu saya dan membenarkan saya meneruskan ucapan saya, itu tidak akan berlaku," katanya.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat