Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Ini Respons Kapten Equanimity Bila Ditemubual Media Malaysia!

2018-08-09      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ini Respons Kapten Equanimity Bila Ditemubual Media Malaysia! Netizen: "Kerajaan Indonesia bukan suka2 mahu pulangkan kan dan kerajaan Malaysia pula bkan suka2 mahu rampas yg jolo akui kepunyaan dia." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Krew Equanimity gembira untuk membawa superyacht kembali ke Malaysia, kata kaptennya. Oystein Senneseth, yang berasal dari Bergen, Norway berkata bahawa krew kini tenang berbanding sebelum ini apabila ada anggota polis bersenjata. "Sejujurnya, pada awalnya kami sedikit bimbang ... (ia adalah) satu situasi baru bagi semua orang. "Tetapi selepas beberapa ketika mereka lebih banyak digunakan untuknya dan menetap (bawah)," katanya kepada pemberita pada Rabu (8 Ogos) di Pusat Pelayaran Boustead di sini, di mana Equanimity diletakkan.

Terdapat 18 anggota krew multinasional yang telah bekerja di superyacht hanya selama tiga minggu sekarang. Senneseth berkata kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa telah baik dan bermanfaat, yang beliau menghargai. "Ia adalah satu pengalaman baru dan bagi saya penting untuk melakukan pekerjaan yang baik," katanya, sambil menambah bahawa anak-anak kapal bebas untuk pergi ke mana-mana kerana tiada siapa yang berada di atas kapal superyacht.

The Equanimity, yang didakwa milik pengusaha Low Taek Jho, juga dikenali sebagai Jho Low, beralamat di Pusat pada pukul 1 petang pada Selasa (7 Ogos) diiringi empat peronda polis Marin.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat