Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Ini Respons Kapten Equanimity Bila Ditemubual Media Malaysia!

2018-08-09      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Ini Respons Kapten Equanimity Bila Ditemubual Media Malaysia! Netizen: "Kerajaan Indonesia bukan suka2 mahu pulangkan kan dan kerajaan Malaysia pula bkan suka2 mahu rampas yg jolo akui kepunyaan dia." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Krew Equanimity gembira untuk membawa superyacht kembali ke Malaysia, kata kaptennya. Oystein Senneseth, yang berasal dari Bergen, Norway berkata bahawa krew kini tenang berbanding sebelum ini apabila ada anggota polis bersenjata. "Sejujurnya, pada awalnya kami sedikit bimbang ... (ia adalah) satu situasi baru bagi semua orang. "Tetapi selepas beberapa ketika mereka lebih banyak digunakan untuknya dan menetap (bawah)," katanya kepada pemberita pada Rabu (8 Ogos) di Pusat Pelayaran Boustead di sini, di mana Equanimity diletakkan.

Terdapat 18 anggota krew multinasional yang telah bekerja di superyacht hanya selama tiga minggu sekarang. Senneseth berkata kerajaan Malaysia dan pihak berkuasa telah baik dan bermanfaat, yang beliau menghargai. "Ia adalah satu pengalaman baru dan bagi saya penting untuk melakukan pekerjaan yang baik," katanya, sambil menambah bahawa anak-anak kapal bebas untuk pergi ke mana-mana kerana tiada siapa yang berada di atas kapal superyacht.

The Equanimity, yang didakwa milik pengusaha Low Taek Jho, juga dikenali sebagai Jho Low, beralamat di Pusat pada pukul 1 petang pada Selasa (7 Ogos) diiringi empat peronda polis Marin.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  'Baik Tutup Je UTC tu' Najib Bengang Kerajaan Baru Menyu sahkan Rakyat