Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Terkejut bila CEO Proton dedah harga kereta selepas SST!

2018-08-10      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terkejut Bila CEO Proton Dedah Harga Kereta Selepas SST! Netizen: "Jangan beli kereta proton lagi, sebab buatan China, nak naik harga konon, lebih baik beli kereta terpakai lagi murah...jimat.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Proton Edar Sdn Bhd menjangkakan harga kenderaan Proton meningkat antara RM1,500 dan RM3,000 dengan pengenalan semula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) pada bulan September. Oleh itu, Ketua Pegawai Eksekutifnya Abdul Rashid Musa menasihatkan orang ramai untuk membeli kereta pilihan mereka semasa peralihan semasa dari Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) bernilai SST ke SST untuk menikmati simpanan.

"Kami menjangkakan harga kenderaan Proton naik selepas pelaksanaan SST walaupun kami masih belum menentukan angka yang tepat kerana Kerajaan belum mengumumkan mekanisme cukai. "Pengiraan kenaikan harga (RM1,500-RM3,000) dibuat berasaskan GST yang diperkenalkan oleh Kerajaan sebelumnya untuk menggantikan SST di mana harga kereta Proton kemudian dikurangkan antara RM1,500 dan RM3,000. "Oleh itu, apabila SST diperkenalkan semula, kami menjangkakan kenaikan harga kuantum yang sama," katanya kepada pemberita selepas persembahan cabaran Proton Wealth on Wheels (WOW) di sini hari ini.

Orang ramai masih boleh menempah semua kenderaan Proton sekarang kerana stok masih mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa tempoh peralihan dari GST tanpa nilai kepada SST, katanya sambil menambah bahawa dia berharap mereka tidak akan terlalu memilih dengan variasi dan warna jika mereka mahu membelinya dengan segera.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  'Baik Tutup Je UTC tu' Najib Bengang Kerajaan Baru Menyu sahkan Rakyat