Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Terkejut bila CEO Proton dedah harga kereta selepas SST!

2018-08-10      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terkejut Bila CEO Proton Dedah Harga Kereta Selepas SST! Netizen: "Jangan beli kereta proton lagi, sebab buatan China, nak naik harga konon, lebih baik beli kereta terpakai lagi murah...jimat.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Proton Edar Sdn Bhd menjangkakan harga kenderaan Proton meningkat antara RM1,500 dan RM3,000 dengan pengenalan semula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) pada bulan September. Oleh itu, Ketua Pegawai Eksekutifnya Abdul Rashid Musa menasihatkan orang ramai untuk membeli kereta pilihan mereka semasa peralihan semasa dari Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) bernilai SST ke SST untuk menikmati simpanan.

"Kami menjangkakan harga kenderaan Proton naik selepas pelaksanaan SST walaupun kami masih belum menentukan angka yang tepat kerana Kerajaan belum mengumumkan mekanisme cukai. "Pengiraan kenaikan harga (RM1,500-RM3,000) dibuat berasaskan GST yang diperkenalkan oleh Kerajaan sebelumnya untuk menggantikan SST di mana harga kereta Proton kemudian dikurangkan antara RM1,500 dan RM3,000. "Oleh itu, apabila SST diperkenalkan semula, kami menjangkakan kenaikan harga kuantum yang sama," katanya kepada pemberita selepas persembahan cabaran Proton Wealth on Wheels (WOW) di sini hari ini.

Orang ramai masih boleh menempah semua kenderaan Proton sekarang kerana stok masih mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa tempoh peralihan dari GST tanpa nilai kepada SST, katanya sambil menambah bahawa dia berharap mereka tidak akan terlalu memilih dengan variasi dan warna jika mereka mahu membelinya dengan segera.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat