Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...

2018-08-18      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'... Netizen: "Tun Mahathir dan DSAI sudah matang dalam asam garam dunia politik.Semoga hubungan baik antara mereka berdua terus terjalin indah demi kebaikan rakyat malaysia di masa depan.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Ketika Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad bertanggungjawab terhadap negara itu, penggantinya Anwar Ibrahim berkata pada masa ini, beliau mahu bertanggungjawab dalam hal ehwal parlimen. Presiden PKR yang akan datang itu berkata beliau akan menjaga Parlimen dan mengendalikan pembaharuan meskipun beliau tidak berada di dalam kerajaan.

"Saya memberitahu perdana menteri itu bahawa dia boleh terus menjalankan kerajaan, biar saya melihat urusan Parlimen. "Walaupun selepas saya menyertai (kerajaan), saya akan melihat pembaharuan parlimen dan anda (Dr Mahathir) terus mengurus hal ehwal negeri," kata Anwar kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat dengan pemenang di Petaling Jaya pada hari Jumaat (17 Ogos).

Bagaimanapun, bekas timbalan perdana menteri itu tidak menentukan sejauh mana keupayaannya mengurus hal ehwal parlimen. Anwar juga berkata terdapat orang-orang yang mahu "memacu baji" di antara beliau dan Dr Mahathir, tetapi menambah hubungan duo itu baik sekarang. "Saya akan terus menyokongnya (Dr Mahathir). Saya tidak akan membenarkan (orang untuk memandu baji).

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah