Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Azreen Manan Meninggal Dunia

2018-08-18      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Azreen Manan Meninggal Dunia. Netizen: "Al Fatihah...dari Allah kita datang kepadanya kita kembali..semoga damai dialam barzah..Aminnnn´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Penyanyi era popular 1990-an, Azreen Manan, 41, meninggal pada kira-kira 1.06 petang hari ini selepas mengalami kanser serviks Peringkat 4. Azreen, yang nama sebenarnya Azrina Abdul Manan, menarik nafas terakhirnya di Institut Kanser Kebangsaan di Putrajaya. Shah suaminya berkata bahawa dia pergi dengan tenang di tengah-tengah ahli keluarga dan kawan rapat oleh pihaknya. Dia dilaporkan telah menderita kanser sejak dua tahun lalu dan berada dalam keadaan kritikal selepas kesihatannya telah merosot sejak dua minggu lalu.

Artis itu telah menjalani pembedahan sebelum membuang ovari tetapi penyakitnya telah kembali berulang tahun lalu dan menyebar ke kakinya. Jenazahnya dibawa ke masjid Tun Abdul Aziz di Seksyen 14, Petaling Jaya untuk solat dan mayatnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara di sini selepas solat Asar.

Azreen membuat nama dirinya sebagai penyanyi pada usia 12 tahun selepas melepaskan album studio debutnya pada 1989. Dia kemudian menjadi popular dengan lagu-lagu seperti Semalam Yang Berlalu. Pada tahun 1992, dia muncul sebagai naib juara kedua dalam pertandingan nyanyian Asia Bagus, yang menyaksikan sensasi nyanyian Indonesia, Krisdayanti, yang dinobatkan sebagai juara. Setahun kemudian, Azreen membintangi filem Azizah The Legend bersama dengan Badrul Muhayat dan Wafa Abdul Kadir.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Buat perkara cam ni tak malu ke !! Lihat minit 0:43 apa yang gadis ni buat di depan CCTV.. Tidakkah dia tahu ada kamera di sana ??
 
 
  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo