Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Azreen Manan Meninggal Dunia

2018-08-18      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Azreen Manan Meninggal Dunia. Netizen: "Al Fatihah...dari Allah kita datang kepadanya kita kembali..semoga damai dialam barzah..Aminnnn.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Penyanyi era popular 1990-an, Azreen Manan, 41, meninggal pada kira-kira 1.06 petang hari ini selepas mengalami kanser serviks Peringkat 4. Azreen, yang nama sebenarnya Azrina Abdul Manan, menarik nafas terakhirnya di Institut Kanser Kebangsaan di Putrajaya. Shah suaminya berkata bahawa dia pergi dengan tenang di tengah-tengah ahli keluarga dan kawan rapat oleh pihaknya. Dia dilaporkan telah menderita kanser sejak dua tahun lalu dan berada dalam keadaan kritikal selepas kesihatannya telah merosot sejak dua minggu lalu.

Artis itu telah menjalani pembedahan sebelum membuang ovari tetapi penyakitnya telah kembali berulang tahun lalu dan menyebar ke kakinya. Jenazahnya dibawa ke masjid Tun Abdul Aziz di Seksyen 14, Petaling Jaya untuk solat dan mayatnya dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara di sini selepas solat Asar.

Azreen membuat nama dirinya sebagai penyanyi pada usia 12 tahun selepas melepaskan album studio debutnya pada 1989. Dia kemudian menjadi popular dengan lagu-lagu seperti Semalam Yang Berlalu. Pada tahun 1992, dia muncul sebagai naib juara kedua dalam pertandingan nyanyian Asia Bagus, yang menyaksikan sensasi nyanyian Indonesia, Krisdayanti, yang dinobatkan sebagai juara. Setahun kemudian, Azreen membintangi filem Azizah The Legend bersama dengan Badrul Muhayat dan Wafa Abdul Kadir.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah