Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Apa Nasib Pelabur Bila Bank Negara Malaysia Sahkan Lavida Coin Haram

2018-09-01      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Apa Nasib Pelabur Bila Bank Negara Malaysia Sahkan Lavida Coin Haram. Netizen: "Kalau haram tentu Kerajaan tak luluskan perniagaan tersebut." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) mengumumkan bahawa ia sedang mengkaji semula LaVida Coin, sebuah cryptocurrency yang baru dilancarkan, untuk menentukan sama ada terdapat pelanggaran undang-undang sekuriti. Mengikut pernyataan yang diterbitkan di laman webnya, SC telah menerima beberapa pertanyaan di papan putih untuk menawarkan cryptocurrency.

Kronologi cryptocurrency ditawarkan oleh Datuk Seri Dr Hasmida Othman, yang lebih dikenali dengan nama selebritinya, Datuk Seri Vida, akhbar berbahasa Utusan Malaysia, yang dilaporkan minggu lepas. Whiteepaper, yang telah ditawarkan kepada warganegara Malaysia, mendakwa bahawa LaVida Coin adalah inisiatif pembiayaan swasta untuk membantu meningkatkan modal untuk tiga projek.

Dalam pernyataannya, pengawal selia sekuriti itu memberi amaran: "SC menasihatkan para pelabur untuk menjalankan usaha wajar dan berhati-hati terhadap risiko menyertai mana-mana skim pelaburan, khususnya skim-skript yang melibatkan mata wang kriptografi dan token digital."

Dalam laporan oleh Utusan Malaysia, Datuk Seri Vida berkata bahawa dia datang dengan idea untuk melancarkan cryptocurrency selepas dia membuat keuntungan dari pelaburannya dalam cryptocurrency dua tahun lalu. Dalam temu bual dengan akhbar itu, dia juga mengatakan bahawa dia percaya yang Koin Lavida mampu dimiliki oleh pelabur dan akan membantu mereka memperoleh "jumlah wang yang besar".

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah