Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Terbongkar! bekas orang kuat UMNO dedah Najib jadi tak betul sebab Rosmah

2018-09-05      Hadi      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terbongkar juga akhirnya apabila orang kuat UMNO sendiri menyatakan bahawa Dato Seri Najib telah banyak berubah setelah adanya Datin Rosmah Mansur. Perubahan ketara apabila banyak keputusan diambil tanpa memperdulikan suara rakyat sekeliling.

Dato Seri Najib Tun Razak dilahirkan pada 23 Julai 1953 di Kuala Lipis, Pahang. Beliau merupakan anak sulung kepada Tun Abdul Razak Hussein dan Toh Puan Rahah Mohammad Noah.

Pada tahun 1976, beliau beliau berkahwin dengan Tengku Putri Zainah Tengku Eskandar dan mendapat tiga orang cahaya mata iaitu Mohd Nizar Najib ( 1978), Mohd Nazifuddin Najib dan Puteri Norlisa Najib.

Pada tahun 1987,beliau bercerai dengan Ku Yie dan berkahwin dengan Datin Seri Rosmah Mansur dan dikurniakan dua orang anak : Mohd Norashman Najib dan Nooryana Najwa Najib.

Beliau mendapat pendidikan rendah dan menengah di Institusi St.John,Kuala Lumpur. Kemudian melanjutkan pelajaran beliau di Kolej Lelaki Malvern di Worchestershire,England. Beliau menamatkan pengajian Ijazah Muda dengan kepujian dalam Ekonomi Industri dari Universiti Nottingham, England pada tahun 1974.

Mula menceburi bidang politik setelah kematian mengejut bapa beliau,Tun Abdul Razak di London pada 14 Januari 1976 .Ketika berumur 23 tahun,beliau menang tanpa bertanding mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan oleh arwah bapa beliau di Pekan Pahang ketika itu menjadikan beliau merupakan Ahli parlimen paling muda yang dipilih ketika itu.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah