Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini

2018-09-05      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini. Netizen: "Dadah jangan sekali kali mencuba kesannya bahaya. Lagi bahaya mengumpat orang." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai kesan dadah kepada sistem skeletal: Kesan penyalahgunaan dadah ke atas badan tidak mengambil kira jantina, gaya hidup atau keadaan peribadi seseorang. Penyalahgunaan dadah merosakkan kesihatan fizikal dan mental dalam pelbagai cara. Walaupun kebanyakan orang menyedari kesan penyalahgunaan dadah pada hati dan otak, tidak semua orang menyedari kerosakan yang boleh menyebabkan dadah ke sistem rangka.

Terdapat pelbagai akibat penyalahgunaan dadah pada tubuh manusia. Osteomyelitis, atau jangkitan tulang, telah dikaitkan dengan penyalahgunaan dadah intravena. Lama kelamaan, osteomyelitis boleh menyebabkan ketidakupayaan dengan memusnahkan tulang dari dalam. Osteomyelitis dikaitkan dengan penggunaan jarum kotor dan ubat-ubatan yang tercemar, seperti heroin dan methamphetamine. Ini bukan satu-satunya masalah rangka yang disebabkan oleh penyalahgunaan dadah. Sebaik sahaja kekurangan zat makanan berlaku, masalah kesihatan sistemik boleh berlaku.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Kalau boleh, jauhilah daripada dadah sebab ia bukan saja akan merosakkan badan kita, tetapi akan rosakkan masa depan kita. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah