Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini

2018-09-05      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini. Netizen: "Dadah jangan sekali kali mencuba kesannya bahaya. Lagi bahaya mengumpat orang." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai kesan dadah kepada sistem skeletal: Kesan penyalahgunaan dadah ke atas badan tidak mengambil kira jantina, gaya hidup atau keadaan peribadi seseorang. Penyalahgunaan dadah merosakkan kesihatan fizikal dan mental dalam pelbagai cara. Walaupun kebanyakan orang menyedari kesan penyalahgunaan dadah pada hati dan otak, tidak semua orang menyedari kerosakan yang boleh menyebabkan dadah ke sistem rangka.

Terdapat pelbagai akibat penyalahgunaan dadah pada tubuh manusia. Osteomyelitis, atau jangkitan tulang, telah dikaitkan dengan penyalahgunaan dadah intravena. Lama kelamaan, osteomyelitis boleh menyebabkan ketidakupayaan dengan memusnahkan tulang dari dalam. Osteomyelitis dikaitkan dengan penggunaan jarum kotor dan ubat-ubatan yang tercemar, seperti heroin dan methamphetamine. Ini bukan satu-satunya masalah rangka yang disebabkan oleh penyalahgunaan dadah. Sebaik sahaja kekurangan zat makanan berlaku, masalah kesihatan sistemik boleh berlaku.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Kalau boleh, jauhilah daripada dadah sebab ia bukan saja akan merosakkan badan kita, tetapi akan rosakkan masa depan kita. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Kurus dan Badan Membengkok! Menyedihkan Keadaan Zamani Slam Terkini. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Buat perkara cam ni tak malu ke !! Lihat minit 0:43 apa yang gadis ni buat di depan CCTV.. Tidakkah dia tahu ada kamera di sana ??
 
 
  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo