Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Rupanya Ini Punca Sebenar Shafee Peguam Najib mahu ketepikan Sri Ram daripada pasukan pendakwaan

2018-09-14      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Rupanya Ini Punca Sebenar Shafee Peguam Najib Mahu Ketepikan Sri Ram Daripada Pasukan Pendakwaan. Netizen: "Bila dia jd peguam pendakwa orang tak pertikai tp dia pula nak pertikai orang lain bila dlantik jd peguam pendakwa menentang dia. Ko kan peguam hebat, lawanlh." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah yang ditahan dengan dua tuduhan menerima wang daripada kegiatan haram berjumlah RM9.5 juta daripada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan dua tuduhan melakukan pemfailan yang tidak tepat kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri memohon supaya bersara Hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Seri Gopal Sri Ram mengundurkan diri daripada memimpin pasukan pendakwa dalam kesnya.

Bercakap dari dok tertuduh Muhammad Shafee memaklumkan hakim Mahkamah Sesyen Azura Alwi bahawa dia akan memfailkan permohonan rasmi untuk membatalkan keputusan Sri Ram daripada menjalankan kesnya kerana yang terakhir adalah peguam yang mewakili Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Rayuan dalam kes sivil yang berkaitan dengan isu RM9.5 juta yang sama.

"Alasan mengapa saya bercakap sekarang adalah kerana saya tidak mahu dituduh melakukan perkara yang tidak diketahui. Saya tidak mahu beliau (Sri Ram) terlibat dalam kes ini, " katanya sambil menambah bahawa Sri Ram dalam kapasiti itu tidak bebas kerana dia mempunyai agenda.
Muhammad Shafee juga mendedahkan semasa mahkamah terbuka bahawa dia mempunyai sejarah dengan Sri Ram dalam erti kata bahawa mereka tidak mempunyai hubungan yang menyenangkan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah