Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Rupanya Ini Punca Sebenar Shafee Peguam Najib mahu ketepikan Sri Ram daripada pasukan pendakwaan

2018-09-14      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Rupanya Ini Punca Sebenar Shafee Peguam Najib Mahu Ketepikan Sri Ram Daripada Pasukan Pendakwaan. Netizen: "Bila dia jd peguam pendakwa orang tak pertikai tp dia pula nak pertikai orang lain bila dlantik jd peguam pendakwa menentang dia. Ko kan peguam hebat, lawanlh." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah yang ditahan dengan dua tuduhan menerima wang daripada kegiatan haram berjumlah RM9.5 juta daripada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan dua tuduhan melakukan pemfailan yang tidak tepat kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri memohon supaya bersara Hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Seri Gopal Sri Ram mengundurkan diri daripada memimpin pasukan pendakwa dalam kesnya.

Bercakap dari dok tertuduh Muhammad Shafee memaklumkan hakim Mahkamah Sesyen Azura Alwi bahawa dia akan memfailkan permohonan rasmi untuk membatalkan keputusan Sri Ram daripada menjalankan kesnya kerana yang terakhir adalah peguam yang mewakili Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Rayuan dalam kes sivil yang berkaitan dengan isu RM9.5 juta yang sama.

"Alasan mengapa saya bercakap sekarang adalah kerana saya tidak mahu dituduh melakukan perkara yang tidak diketahui. Saya tidak mahu beliau (Sri Ram) terlibat dalam kes ini, " katanya sambil menambah bahawa Sri Ram dalam kapasiti itu tidak bebas kerana dia mempunyai agenda.
Muhammad Shafee juga mendedahkan semasa mahkamah terbuka bahawa dia mempunyai sejarah dengan Sri Ram dalam erti kata bahawa mereka tidak mempunyai hubungan yang menyenangkan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo
 
 
  Bunyi poko k-pokok yang menangis pada waktu malam adalah rakyat yang menge jutkan! Apabila di periksa, nampaknya ... mengej utkan!