Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Terkejut Najib... Cepat Sangat Shafee Dah Kena Dakwa

2018-09-14      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terkejut Najib... Cepat Sangat Shafee Dah Kena Dakwa. Netizen: "Jib..jgn teekejut...kes jib je lmbat didakwa sbb kes berkaitan rapat kes luar negara...kes macai2 jib..cpt je didakwa...hehe´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak mengecam pengenaan peguam bela pertahanannya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah, mengatakan ia merupakan percubaan untuk menghalangkan dia untuk dapatkan perbicaraan yang adil. Dalam posting di halaman Facebooknya, Najib mendakwa tuduhan itu dibuat terhadap Shafee kerana hanya menerima pembayaran daripada Umno untuk perkhidmatan yang diberikan kepada parti itu.

"Ia boleh dilihat sebagai cubaan untuk menakut-nakutkan atau membatalkan dia dan peguam lain daripada mewakili saya dalam kes saya," katanya dalam kenyataan itu. Kelmarin, Shafee telah didakwa dengan empat tuduhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pembiayaan Keganasan dan Perolehan Akta Kegiatan Undang-undang 2001. Dia dituduh menerima sebanyak RM9.5 juta daripada Najib atas dua cek, dan dua pertuduhan kerana tidak mengisytiharkan hasil kedua-dua cek itu dalam laporan cukai pendapatannya.

"Seorang peguam bekerja untuk bayaran, dan dia berhak untuk membayar untuk perkhidmatan mereka. "Mengecas Tan Sri Shafee kerana menerima bayaran untuk perkhidmatan undang-undang yang diberikan preseden undang-undang yang sangat berbahaya bagi semua peguam, profesional dan perniagaan," kata Najib.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Buat perkara cam ni tak malu ke !! Lihat minit 0:43 apa yang gadis ni buat di depan CCTV.. Tidakkah dia tahu ada kamera di sana ??
 
 
  Dapat tahu Azmin Ali umum kemen angan PKR, ini komen mengejutka n Anwar
 
 
  'Eh,cukup lah'.. Wartawan dan orang ramai terkejut melihat reaksi Rosmah..
 
 
  Betul Dr Mahathir nak rombak kabinet? Lihat Apa Lim Guan Eng Cakap..!!
 
 
  Akhirnya! Ellie Suriaty bersuara apabila dikatakan dirinya hanya Berlakon Untuk UMNO
 
 
  Pulanglah sebab Malaysia negara anda, PH bukan BN - Dr Mahathir
 
 
  Anda tidak akan percaya ini yang berlaku saat Tun M tiba di Jepun menerima Anugerah Tertinggi Jepun!!
 
 
  Bercurang dengan Gadis Melayu di Hotel kena Tangkap! Tangan Dia Gementar Bersumpah Masuk Islam !
 
 
  Pilu.. Chat terakhir kekasih sebelum kejadian.
 
 
  Viral !! Cerai Talak 3 Live Pakai Bigo