Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Terkejut Najib... Cepat Sangat Shafee Dah Kena Dakwa

2018-09-14      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terkejut Najib... Cepat Sangat Shafee Dah Kena Dakwa. Netizen: "Jib..jgn teekejut...kes jib je lmbat didakwa sbb kes berkaitan rapat kes luar negara...kes macai2 jib..cpt je didakwa...hehe.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak mengecam pengenaan peguam bela pertahanannya, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah, mengatakan ia merupakan percubaan untuk menghalangkan dia untuk dapatkan perbicaraan yang adil. Dalam posting di halaman Facebooknya, Najib mendakwa tuduhan itu dibuat terhadap Shafee kerana hanya menerima pembayaran daripada Umno untuk perkhidmatan yang diberikan kepada parti itu.

"Ia boleh dilihat sebagai cubaan untuk menakut-nakutkan atau membatalkan dia dan peguam lain daripada mewakili saya dalam kes saya," katanya dalam kenyataan itu. Kelmarin, Shafee telah didakwa dengan empat tuduhan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pembiayaan Keganasan dan Perolehan Akta Kegiatan Undang-undang 2001. Dia dituduh menerima sebanyak RM9.5 juta daripada Najib atas dua cek, dan dua pertuduhan kerana tidak mengisytiharkan hasil kedua-dua cek itu dalam laporan cukai pendapatannya.

"Seorang peguam bekerja untuk bayaran, dan dia berhak untuk membayar untuk perkhidmatan mereka. "Mengecas Tan Sri Shafee kerana menerima bayaran untuk perkhidmatan undang-undang yang diberikan preseden undang-undang yang sangat berbahaya bagi semua peguam, profesional dan perniagaan," kata Najib.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah