Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

5 Bukti Dubai sebagai bandar kaya di dunia

2018-09-21      Dunia Video      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

1. Tempat letak kereta kampus dipenuhi dengan kereta sukan.

Jika ada kampus di Indonesia yang membawa kereta sukan, mungkin seluruh kampus akan melihatnya. Tetapi satu lagi cerita jika ini berlaku di salah satu kampus terkenal di Dubai, Universiti Amerika Dubai, di mana tempat letak kereta dipenuhi dengan pelbagai kereta sukan, dari Lamborghini Gallardo, Ferrari, Audi R8, BMW dan banyak lagi. Semua kereta bernilai puluhan bilion daripadanya bersebelahan di tempat letak kereta seolah-olah mereka tidak boleh menunggu untuk tergesa-gesa untuk berlumba. Sekiranya anda mempunyai rakan atau kenalan dari Universiti, anda perlu bersyukur, yang tahu bagaimana untuk berjalan-jalan di sekitar Dubai.

2. Kereta mewah menjadi tong sampah.

Kereta mewah menjadi tong sampah? Wow, lebih baik berikan kepada kami huh? Mencari kereta hodoh atau kereta sederhana di bandar ini sangat sukar. Penduduk Dubai rata-rata kaya. Mereka boleh dengan mudah membeli kereta mewah di kelas yang sama seperti Lamborghini dan Ferrari setiap tahun. Walaupun kereta mereka tidak rosak atau hanya rosak sedikit, penduduk Dubai kadang-kadang meninggalkan mereka di tepi jalan dan ada beberapa kes kereta mewah yang sebaliknya digunakan sebagai tong sampah.

3. Kereta polis hanya Buggati Veyron.

Salah satu sebab mengapa lebih baik tidak mencabar polis di Dubai kerana unit polis menggunakan kereta sukan paling mahal dan terpantas di dunia, Buggati Veyron sebagai kereta rasmi. Tidak hairan jika Toretto tidak berani mengacaukan polis Dubai. Bukan sahaja Buggati Veyron, polis Dubai juga mempunyai 3 jenis kereta sukan seperti Lamborghini Avantador, Ferrari ff dan Mclaren f12. 4. Kesesakan lalu lintas di Dubai dengan pemandangan kereta sukan yang sangat indah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Berkomplot dengan UMNO Sabah keluar parti? Ini komen Mahathir yang Menge jutkan!!
 
 
  Akhirnya T erbongkar! Punca Selamet bernikah dengan Nenek Rohaya rup a-rupanya adalah dis ebabkan..!
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Sudah 19 Tahun Menikah, Rahsia isterinya terbongkar ! Tak sangka isterinya ada rahsia sebegini.. Tak kan si suami tak tahu bila buat perkara tu pada waktu malam?
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  'Baik Tutup Je UTC tu' Najib Bengang Kerajaan Baru Menyu sahkan Rakyat