Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Terjawab! Akhirnya Saiful Bukhari Dedah Punca Sebenar Cabar Anwar Ibrahim di Port Dickson

2018-09-30      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terjawab! Akhirnya Saiful Bukhari Dedah Punca Sebenar Cabar Anwar Ibrahim di Port Dickson. Netizen: "Kan Tun M dh kata selepas 2 tahun baru ade PM baru, bkn 4 bulan. Si saiful ni mimpi ke hape? Agaknye saiful ni teringin nk jd PM kot?" Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Mohd Saiful Bukhari Azlan berkata tidak ada keperluan untuk mengubah perdana menteri apabila kerajaan baru hanya berusia empat bulan, kerana ia akan menyebabkan ketidakstabilan politik. Oleh itu, beliau berlari di pilihan raya kecil Port Dickson untuk memastikan kestabilan politik di Malaysia, katanya. "Kita tidak boleh mempunyai ketidakpastian politik (kerana) seseorang yang membuat kejuruteraan pemilihan menjadi perdana menteri baru.

"Kerajaan ini hanya selama empat bulan, mengapa kita perlu menukar kepada perdana menteri baru? Kenapa tidak menunggu dua tahun, maka kita berubah? "Jadi, ikrar saya adalah jika rakyat Port Dickson dan Malaysia menginginkan kestabilan politik di negara ini, maka sila undi saya," kata Mohd Saiful kepada pemberita hari ini di pusat penamaan Port Dickson.

Pilihan raya kecil Port Dickson dicetuskan apabila anggota parlimennya, Danyal Balagopal Abdullah mengosongkan kerusi untuk memberi laluan kepada perdana menteri dalam masa menunggu Anwar Ibrahim. Anwar dipenjarakan pada tahun 2015 selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan keyakinan Anwar untuk meliwat Mohd Saiful pada 2008. Pada masa itu, Mohd Saiful adalah pembantu kepada Anwar.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Bagai bumi dan langit! Inilah perbezaan pasukan Malaysia dan Indonesia di Piala AFF Suzuki Cup
 
 
  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Gelagat remaja sekarang memang cam ni ke? Tak malu pon!!
 
 
  Gerimis iringi per semadian 5 sahabat
 
 
  Makhluk purba ratusan tahun muncul di gua thailand.
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Pengemis terkaya di dunia.