Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Budak Main Kat Tepi Sungai, Pelancong rakamkan keadaan yg buat semua orang Terkejut!! Setiap ekor yg panjang tu ialah...

2018-10-01      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

udak Main Kat Tepi Sungai, Pelancong rakamkan keadaan yg buat semua orang Terkejut!! Setiap ekor yg panjang tu ialah... Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus.

Sedikit info mengenai ikan belut elektrik: Belut elektrik boleh menjana cas elektrik sehingga 600 volt untuk membakar mangsa dan memelihara pemangsa di teluk. Ikan belut elektrik sebenarnya bukan belut. Pengelasan saintifik mereka lebih dekat dengan ikan mas dan ikan keli. Pemangsa air tawar yang terkenal ini mendapat nama mereka dari tuduhan elektrik yang besar yang mereka dapat menjana mangsa dan menghalang pemangsa. Badan mereka mengandungi organ elektrik dengan kira-kira 6,000 sel khusus yang dipanggil electrocytes yang menyimpan kuasa seperti bateri kecil. Apabila mengancam atau menyerang mangsa, sel-sel ini akan melepaskan secara serentak.

Mereka tinggal di sungai dan kolam yang lembap di lembah Amazon dan Orinoco di Amerika Selatan, terutama makan ikan, tetapi juga amfibia dan juga burung dan mamalia kecil. Sebagai penahan udara, mereka mesti datang ke permukaan dengan kerap. Mereka juga mempunyai penglihatan yang lemah, tetapi boleh memancarkan cas peringkat rendah, kurang daripada 10 volt, yang mereka gunakan seperti radar untuk menavigasi dan mencari mangsa.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Budak Main Kat Tepi Sungai, Pelancong rakamkan keadaan yg buat semua orang Terkejut!! Setiap ekor yg panjang tu ialah... Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Bagai bumi dan langit! Inilah perbezaan pasukan Malaysia dan Indonesia di Piala AFF Suzuki Cup
 
 
  Dah tak boleh buat apa, mahkamah tolak rayuan peguam Najib.. Ini nasib Najib sekarang yang Memil ukan!!
 
 
  Ahmad Maslan jangan lompat ke PH - Nurul Izzah
 
 
  Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!
 
 
  Lihat apa terjadi bila Najib keluar Mahkamah! Najib Tak Mahu Buat Sidang Media?
 
 
  Gelagat remaja sekarang memang cam ni ke? Tak malu pon!!
 
 
  Gerimis iringi per semadian 5 sahabat
 
 
  Makhluk purba ratusan tahun muncul di gua thailand.
 
 
  Jurukamera tv3 terjatuh dari bot.
 
 
  Pengemis terkaya di dunia.