Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Cerita 5 Saksi mata jatuhnya Lion Air JT 610

2018-11-02      Dunia Video      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Dilaporkan oleh TribunWow.com dari Kompas.com, Selasa (10/30/2018), Samin (38), nelayan di Dusun Pakis II, RT 002 RW 006, Kampung Tanjungpakis, Daerah Pakisjaya, Kabupaten Karawang pada hari Isnin (29/10 / 2018) pada waktu subuh. Dia berkata bahawa dia tiba-tiba melihat pesawat itu condong melepasi botnya.

"Saya sering melihat pesawat terbang di sini, tetapi ini adalah kedudukan pesawat yang condong sehingga sayapnya turun," kata Samin ketika ditemui di rumahnya, Selasa (10/30/2018). Hanya, Samin tidak mempunyai masa untuk melihat pesawat terjun ke laut. Kerana, pada masa itu kedudukannya berpaling pada lokasi terjun pesawat.

Dia hanya mendengar suara yang kuat seperti memasuki laut kemudian meletup. "Ia sangat kuat, maka tiba-tiba bot saya terputus dengan gelombang, walaupun cuaca tidak kuat," katanya. Samin menyaksikan asap hitam keluar dari laut. Walau bagaimanapun, kerana takut, Samin meninggalkan tapak kemalangan, dan terus ke titik lain untuk menangkap udang.

Mendengar Letupan Nelayan yang lain, Wahidin (45) juga mendakwa sebagai saksi kepada kejadian JT 610 Lion Air. Wahidin berkata dia mendengar bunyi seperti letupan. "Sekitar pukul 6:30 petang" pemburu "terdengar seperti letupan," kata Wahidin di Muara Tanjungpakis selepas menyebarkan jaringannya pada hari Selasa (10/30/2018).

Beberapa minit selepas terdengar seperti letupan, dia meneruskan, gelombang laut gemetar. Tetapi pada masa itu, Wahidin tidak menjangkakan bahawa ia adalah bunyi pesawat yang meledak. "Gelombang tidak seperti biasa. Cuaca agak bagus, hanya sedikit berkabut," katanya. Selepas tiba di darat, dia mendengar bahawa terdapat kapal terbang yang terhempas di perairan Karawang.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah