Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Akhirnya Jho Low buka mulut selepas berdepan dakwaan DOJ di AS

2018-11-03      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Akhirnya Jho Low buka mulut selepas berdepan dakwaan DOJ di AS. Netizen: "Kau tak pegang apa jawatan tak bermakna kau tak bersalah budak gemuk! Balik pertahankan diri jika tak bersalah babi hippo.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Pembela buruan Low Taek Jho mengekalkan cakap tidak bersalah selepas terkena pelbagai pertuduhan rasuah dan bersubahat untuk menggelapkan dan membelanjakan berbilion ringgit dana dari 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di mahkamah persekutuan AS. Sebuah firma perhubungan awam yang berpangkalan di Sydney mewakili seorang jurucakap yang tidak bernama untuk anak kelahiran Pulau Pinang yang lebih dikenali sebagai Jho Low mengeluarkan kenyataan media memberitahu orang ramai bahawa dia dianggap tidak bersalah sehingga terbukti bersalah.

"Seperti yang dinyatakan dalam dakwaan hari ini, Encik Low tidak memegang jawatan rasmi di 1MDB, ataupun pernah bekerja dengan Goldman Sachs, atau Kerajaan Malaysia atau Abu Dhabi. "Lebih-lebih lagi, penawaran bon yang terperinci dalam dakwaan itu dilakukan secara terbuka dan sah di antara institusi kewangan dan entiti kerajaan yang berpengalaman, yang dikendalikan dengan baik," kata Benjamin Haslem, Ketua Pegawai Eksekutif Ketua Pegawai Eksekutif Wells Haslem Mayhew, dalam kenyataan yang juga dipaparkan di laman web Low. Caj itu telah difailkan terhadap Low dan seorang lagi Roger Ng Chong Hwa dari Malaysia di New York.

Kedua-dua lelaki itu didakwa bersekongkol untuk membasuh berbilion dolar dari 1MDB, dan berkomplot untuk melanggar Akta Amalan Rasuah Asing AS (FCPA) dengan membayar rasuah kepada pegawai Malaysia dan Abu Dhabi.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia