Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Akhirnya Jho Low buka mulut selepas berdepan dakwaan DOJ di AS

2018-11-03      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Akhirnya Jho Low buka mulut selepas berdepan dakwaan DOJ di AS. Netizen: "Kau tak pegang apa jawatan tak bermakna kau tak bersalah budak gemuk! Balik pertahankan diri jika tak bersalah babi hippo.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Pembela buruan Low Taek Jho mengekalkan cakap tidak bersalah selepas terkena pelbagai pertuduhan rasuah dan bersubahat untuk menggelapkan dan membelanjakan berbilion ringgit dana dari 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di mahkamah persekutuan AS. Sebuah firma perhubungan awam yang berpangkalan di Sydney mewakili seorang jurucakap yang tidak bernama untuk anak kelahiran Pulau Pinang yang lebih dikenali sebagai Jho Low mengeluarkan kenyataan media memberitahu orang ramai bahawa dia dianggap tidak bersalah sehingga terbukti bersalah.

"Seperti yang dinyatakan dalam dakwaan hari ini, Encik Low tidak memegang jawatan rasmi di 1MDB, ataupun pernah bekerja dengan Goldman Sachs, atau Kerajaan Malaysia atau Abu Dhabi. "Lebih-lebih lagi, penawaran bon yang terperinci dalam dakwaan itu dilakukan secara terbuka dan sah di antara institusi kewangan dan entiti kerajaan yang berpengalaman, yang dikendalikan dengan baik," kata Benjamin Haslem, Ketua Pegawai Eksekutif Ketua Pegawai Eksekutif Wells Haslem Mayhew, dalam kenyataan yang juga dipaparkan di laman web Low. Caj itu telah difailkan terhadap Low dan seorang lagi Roger Ng Chong Hwa dari Malaysia di New York.

Kedua-dua lelaki itu didakwa bersekongkol untuk membasuh berbilion dolar dari 1MDB, dan berkomplot untuk melanggar Akta Amalan Rasuah Asing AS (FCPA) dengan membayar rasuah kepada pegawai Malaysia dan Abu Dhabi.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah