Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Mengejutkan! Musa Aman pecah rahsia dedah Nazri Aziz sudah bersihkan dakwaan rasuah di parlimen

2018-11-06      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Mengejutkan! Musa Aman pecah rahsia dedah Nazri Aziz sudah bersihkan dakwaan rasuah di parlimen. Netizen: "Bersih pakai ape tu? Jus carrot ke? Kah kah kah kah..kau ingat ni zaman budak2 main kawen2 ke main ckp pakai mulut jek..bodoh punya menteri umno...iq dgn perbuataan sama jek dgn najib n zahid..iq lobak masik.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bekas Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman mendakwa bahawa 35 dakwaan rasuah terhadapnya sebenarnya 'kes lama' yang telah dibersihkan sebelum ini. Musa, ketika ditemui selepas prosiding itu, berkata menteri kemudian di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz telah membuat kenyataan bahawa tidak ada kes terhadapnya. "Saya akan melawan kes ini untuk membersihkan nama saya. Saya tidak tahu mengapa kes-kes ini dibesarkan sekarang selepas 10 hingga 14 tahun.

"Apa masalahnya? Nazri yang ketika itu menjadi menteri yang menjaga perkara-perkara parlimen telah membersihkan saya dari kes-kes ini. Tiada kes terhadap saya. "Saya tidak tahu apakah ini bermotivasi politik," katanya. Musa didakwa kelmarin dengan 35 pertuduhan rasuah melibatkan RM263 juta berhubung dengan kontrak konsesi balak di Sabah. Adun Sungai Sibuga didakwa melakukan kesalahan di Singapura dan Hong Kong antara Disember 2004 dan November 2008. Menurut lembaran bayaran, Musa didakwa menerima wang itu sebagai dorongan untuk memberikan kontrak konsesi balak kepada 16 syarikat.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah