Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Mengejutkan! Musa Aman pecah rahsia dedah Nazri Aziz sudah bersihkan dakwaan rasuah di parlimen

2018-11-06      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Mengejutkan! Musa Aman pecah rahsia dedah Nazri Aziz sudah bersihkan dakwaan rasuah di parlimen. Netizen: "Bersih pakai ape tu? Jus carrot ke? Kah kah kah kah..kau ingat ni zaman budak2 main kawen2 ke main ckp pakai mulut jek..bodoh punya menteri umno...iq dgn perbuataan sama jek dgn najib n zahid..iq lobak masik´╗┐.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bekas Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman mendakwa bahawa 35 dakwaan rasuah terhadapnya sebenarnya 'kes lama' yang telah dibersihkan sebelum ini. Musa, ketika ditemui selepas prosiding itu, berkata menteri kemudian di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz telah membuat kenyataan bahawa tidak ada kes terhadapnya. "Saya akan melawan kes ini untuk membersihkan nama saya. Saya tidak tahu mengapa kes-kes ini dibesarkan sekarang selepas 10 hingga 14 tahun.

"Apa masalahnya? Nazri yang ketika itu menjadi menteri yang menjaga perkara-perkara parlimen telah membersihkan saya dari kes-kes ini. Tiada kes terhadap saya. "Saya tidak tahu apakah ini bermotivasi politik," katanya. Musa didakwa kelmarin dengan 35 pertuduhan rasuah melibatkan RM263 juta berhubung dengan kontrak konsesi balak di Sabah. Adun Sungai Sibuga didakwa melakukan kesalahan di Singapura dan Hong Kong antara Disember 2004 dan November 2008. Menurut lembaran bayaran, Musa didakwa menerima wang itu sebagai dorongan untuk memberikan kontrak konsesi balak kepada 16 syarikat.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia