Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh!

2018-11-07      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai Tai Chi: Ia adalah kaedah tradisional Cina yang diuji masa dahulu, dan merupakan gabungan halus dari pengetahuan Perubatan, Meditatif dan Martial yang paling halus yang menggabungkan disiplin diri, pergerakan anggun dan kuasa tanpa tenaga. Pelajar membangunkan kemahiran fizikal dan mental yang meningkat, sebagai kesedaran dan pemahaman terhadap semua aspek peningkatan diri mereka. Anda boleh belajar dan mengamalkan Tai Chi pada kadar individu anda, dan, seperti tahap yang pernah ada, sepanjang hayat anda. Disiplin-disiplin ini bergantung kepada penemuan semula tubuh yang sedar untuk memperkaya dan menginspirasi pengalaman seseorang dalam aspek kehidupan.

Sepanjang sejarah, Tai Chi telah digunakan oleh cendekiawan Cina, biarawan, orang bijak, seniman, intelektual, maharaja dan pengawal, putera dan rakyat jelata mereka, kerana fleksibiliti yang luar biasa dan keberkesanannya yang terbukti. Walaupun lukisan dari semua helaian pemikiran rohani dan falsafah Cina, Tai Chi tidak terikat dengan agama atau dogma, tetapi boleh didapati untuk mana-mana pelajar yang berminat.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia