Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh!

2018-11-07      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh! Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai Tai Chi: Ia adalah kaedah tradisional Cina yang diuji masa dahulu, dan merupakan gabungan halus dari pengetahuan Perubatan, Meditatif dan Martial yang paling halus yang menggabungkan disiplin diri, pergerakan anggun dan kuasa tanpa tenaga. Pelajar membangunkan kemahiran fizikal dan mental yang meningkat, sebagai kesedaran dan pemahaman terhadap semua aspek peningkatan diri mereka. Anda boleh belajar dan mengamalkan Tai Chi pada kadar individu anda, dan, seperti tahap yang pernah ada, sepanjang hayat anda. Disiplin-disiplin ini bergantung kepada penemuan semula tubuh yang sedar untuk memperkaya dan menginspirasi pengalaman seseorang dalam aspek kehidupan.

Sepanjang sejarah, Tai Chi telah digunakan oleh cendekiawan Cina, biarawan, orang bijak, seniman, intelektual, maharaja dan pengawal, putera dan rakyat jelata mereka, kerana fleksibiliti yang luar biasa dan keberkesanannya yang terbukti. Walaupun lukisan dari semua helaian pemikiran rohani dan falsafah Cina, Tai Chi tidak terikat dengan agama atau dogma, tetapi boleh didapati untuk mana-mana pelajar yang berminat.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Pak Cik Tua ni berlatih Tai Chi sampai tahap Paling Hebat! Mat Salleh ni belum sempat sentuh dia dah sendiri Lompat Jauh! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah