Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

MP tegaskan mahu Peguam Gani Patail jelaskan sebab tak dakwa Musa Aman

2018-11-08      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

MP tegaskan mahu Peguam Gani Patail jelaskan sebab tak dakwa Musa Aman. Netizen: "Bongkar semuanya..skrg rakyat nk kerajaan PH yg telus..lakukan demi rakyat & negara.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Tan Sri Abdul Gani Patail perlu menjelaskan mengapa dia tidak mendakwa bekas ketua menteri Sabah Tan Sri Musa Aman ketika dia berkhidmat sebagai jeneral. Anggota Parlimen Kepong, Lim Lip Eng berkata, Gani bertugas mengosongkan isu berkenaan dan juga bertindak balas terhadap tuntutan bahawa pihaknya telah mengekalkan tangannya kerana menganggap hubungan keluarga dengan Musa. Oleh itu, Gani perlu bertanggung jawab untuk menerangkan kepada orang ramai mengapa dia tidak mendakwa Musa. Adakah Gani tidak mendakwa Musa kerana dia takut kepada Musa atau bekas Perdana Menteri (Datuk Seri) Najib (Razak)?

"Atau adakah kerana Gani berkaitan dengan Musa? Gani mesti menjelaskan keputusannya dan membersihkan kecurigaan yang kini jatuh kepadanya, "kata Lim dalam satu kenyataan. Isnin, Musa, yang juga ADUN Sungai Sibuga, didakwa dengan 35 pertuduhan rasuah kerana menerima sejumlah AS $ 63.3 juta (RM263 juta) dalam pertukaran untuk kontrak pembalakan yang dikeluarkan antara tahun 2004 dan 2008. Beliau telah menuntut perbicaraan mengenai tuduhan yang berkaitan dengan rasuah yang dia terima daripada 16 firma konsesi balak ketika beliau mempengerusikan Yayasan Sabah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah