Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

MP tegaskan mahu Peguam Gani Patail jelaskan sebab tak dakwa Musa Aman

2018-11-08      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

MP tegaskan mahu Peguam Gani Patail jelaskan sebab tak dakwa Musa Aman. Netizen: "Bongkar semuanya..skrg rakyat nk kerajaan PH yg telus..lakukan demi rakyat & negara.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Tan Sri Abdul Gani Patail perlu menjelaskan mengapa dia tidak mendakwa bekas ketua menteri Sabah Tan Sri Musa Aman ketika dia berkhidmat sebagai jeneral. Anggota Parlimen Kepong, Lim Lip Eng berkata, Gani bertugas mengosongkan isu berkenaan dan juga bertindak balas terhadap tuntutan bahawa pihaknya telah mengekalkan tangannya kerana menganggap hubungan keluarga dengan Musa. Oleh itu, Gani perlu bertanggung jawab untuk menerangkan kepada orang ramai mengapa dia tidak mendakwa Musa. Adakah Gani tidak mendakwa Musa kerana dia takut kepada Musa atau bekas Perdana Menteri (Datuk Seri) Najib (Razak)?

"Atau adakah kerana Gani berkaitan dengan Musa? Gani mesti menjelaskan keputusannya dan membersihkan kecurigaan yang kini jatuh kepadanya, "kata Lim dalam satu kenyataan. Isnin, Musa, yang juga ADUN Sungai Sibuga, didakwa dengan 35 pertuduhan rasuah kerana menerima sejumlah AS $ 63.3 juta (RM263 juta) dalam pertukaran untuk kontrak pembalakan yang dikeluarkan antara tahun 2004 dan 2008. Beliau telah menuntut perbicaraan mengenai tuduhan yang berkaitan dengan rasuah yang dia terima daripada 16 firma konsesi balak ketika beliau mempengerusikan Yayasan Sabah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia